A 10 leghosszabb angol szó, amiket fogadjunk, hogy ki sem tudsz mondani! 1

Találkoztál már igazán hosszú angol szavakkal, amikbe belebicsaklik a nyelved? Amik előtt meg kell állni egy pillanatra és fejben megpróbálni elemezni? Az Oxford English Dictionary 171 476 szava között keresgélve eszünkbe juthat, hogy vajon melyek a leghosszabb szavak az angolban?

A 10 leghosszabb angol szó, amiket fogadjunk, hogy ki sem tudsz mondani! 3

A szótár leghosszabb szavai közül sok az orvostudománnyal vagy a kémiával kapcsolatos szó.  A leghosszabb angol szavak némelyike olyan hosszú, hogy nem szerepelnek a szótárakban. A leghosszabb angol szó, a „Methionyltreonyltreonylglutaminylarginyl…izoleucin” az emberben előforduló legnagyobb fehérje kémiai neve. Elképesztő kimondani, de 189 819 betűből áll, és nem került bele az angol szótárba, mert több mint 50 oldalt foglalna el. Hosszúsága miatt egyesek azzal érveltek, hogy ez nem is szó.

A leghosszabb angol szavak magánhangzók nélkül

Ha kíváncsi a magánhangzók nélküli leghosszabb angol szavakra, íme néhány példa:

  • Twyndyllyngs: walesi eredetű szó, jelentése ikrek
  • Symphysy: Két test vagy rész összeolvadása
  • Rhythms: Hangok ismétlődő mintái

A 10 leghosszabb angol szó, amelyek próbára teszik a memóriádat és jó eséllyel az idegrendszeredet is

10. Incomprehensibilities

21 betűvel az incomprehensibilities a tizedik leghosszabb szó az angolban. Az 1990-es években a leghosszabb „közhasználatú” szóként vált ismertté. A lehetetlen vagy rendkívül nehezen érthető állapotra utal, és a latin „incomprehensibilis” szóból származik.

9. Dichlorodifluoromethane

Ez a 23 betűből álló szó akkor keletkezett, amikor három amerikai cég nem gyúlékony, nem mérgező alternatívát keresett az ammónia és a kén-dioxid helyett hűtőközegként. Az 1920-as években Thomas Midgley kutató felfedezett egy színtelen gázt, amelyet ma diklór-difluor-metánnak neveznek.

8. Thyroparathyroidectomized

A thyroparathyroidectomized egy másik orvosi kifejezés ezen a listán. Ez az egyik leghosszabb angol szó, 25 betűből áll. Ez az orvosi kifejezés a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy sebészeti eltávolítására utal.

7. Honorificabilitudinitatibus

27 betűjével ez a leghosszabb szó az angol nyelvben, amelyben a mássalhangzók és magánhangzók folyamatosan váltakoznak. A latinból eredően tiszteletreméltót, becsületet vagy „a kitüntetettség elérésének képességét” jelenti.

6. Antidisestablishmentarianism

Az antidisestablishmentarianism szó, 28 betűből és 12 szótagból áll, az egyik leghosszabb angol szó. A 19. századi Nagy-Britanniából származik, amikor egy politikai mozgalom az egyház és az állam szétválasztására törekedett. Az ellenzék fel akarta számolni az angol egyházat Írországban, Skóciában és Walesben. A szó eredeti jelentését azokra alkalmazták, akik támogatták ezt a mozgalmat. Ma ezt a szót ritkán használják, de azt jelenti, hogy valaki minden államvallást ellenez.

5. Floccinaucinihilipilification

A floccinaucinihilipilification azt jelenti, hogy valamit lényegtelennek vagy értéktelennek tekintünk. Általában humoros módon használják. Ironikus módon a floccinaucinihilipilification maga is elég értéktelen szó; szinte soha nem használják, kivéve egy hosszú szó példájaként.

4. Pseudopseudohypoparathyroidism

A pseudopseudohypoparathyreosis egy orvosi kifejezés, amely a pseudohypoparathyreosis viszonylag enyhe formájára utal. Ez a 30 betűből álló szó az egyetlen szó a szótárban, amelyben a pszeudo szó ismétlődik.

3. Supercalifragilisticexpialidocious

A harmadik helyen a leghosszabb angol szavak listáján a supercalifragilisticexpialidocious szó áll. A 34 betűs szó az 1964-es „Mary Poppins” című zenés filmből vált népszerűvé. Ez a sok értelmetlen szótag sok éven át derítette jókedvre a közönséget. A filmben úgy írják le, mint akkor használandó szót, amikor nincs mit mondanod. Az Oxford English Dictionary szerint ezt a szót ma az izgalom vagy a „csodálatos érzés” kifejezésére használják.

2. Hippopotomonstrosesquippedaliophobia

A 36 betűs hippopotomonstrosesquippedaliophobia a második leghosszabb szó az angolban. Az irónia az, hogy ez az egyik leghosszabb szó az angolban, és a hosszú szavaktól való fóbiára vagy félelemre utal. Mivel a szó olyan hosszú, és sokakat meg is ijeszthet, kitaláltak egy egyszerűbb kifejezést rá, a sesquipedalophobia néven. Ezt a félelmet azonban valójában nem ismeri el az Amerikai Pszichiátriai Társaság. Szociális fóbiának tekintik.

1. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Ez a szó arról ismert, hogy a világ egyik leghosszabb angol szava. Ez a 45 betűs szó olyan tüdőbetegségre utal, amelyet szilícium-dioxid vagy kvarcpor belélegzése okoz. Reméljük előbb vagy utóbb azért sikerül majd hiba nélkül kimondani…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után