Többen összeverték egymást egy vonaton Angliában csak azért, mert valaki nem viselt maszkot 1

A York és Scarborough közötti járaton verekedés tört ki amiről még videofelvétel is készült. A vonaton azt követően szabadult el a pokol, hogy valaki rákiabált egy másik utasra, hogy viseljen maszkot.

Többen összeverték egymást egy vonaton Angliában csak azért, mert valaki nem viselt maszkot 3

A szemtanúk közül többen is azt nyilatkozták, hogy nagyon félelmetes eseménysor volt, ami nagyon hirtelen eszkalálódott, és ráadásul egy olyan apróság robbantotta ki, aminek nem kellene normál esetben ekkora csetepatéhoz vezetnie. A videofelvételt az egyik utas készítette, aki szintén abban a vagonban utazott.

A felvételen jól hallható, ahogy a vita rövid idő alatt ordibálássá, majd verekedéssé fajul. A négy rövidebb videofelvételt mostanra több százezren tekintették meg a közösségi oldalakon.

Többen összeverték egymást egy vonaton Angliában csak azért, mert valaki nem viselt maszkot 4

Az egyik rövid felvételen hallható, amint egy férfi odakiabál egy csoport egyik tagjához, hogy „vedd fel a maszkod”. Erre a másik visszakiabál, hogy „szánalmas vagy”.

Ms. Tasker így nyilatkozott: “A bal oldali, kopasz fickó azonnal kérdezősködni kezdett, hogy hol vannak az emberek maszkjai abban a pillanatban, ahogy a vonat elindult Yorkból. Többen is szóltak neki, hogy hagyja abba, de ez csak olaj volt a tűzre. A pasas mindenkibe belekötött…”

Többen összeverték egymást egy vonaton Angliában csak azért, mert valaki nem viselt maszkot 5

A vonaton lévő utasok közül többen is próbálják ezt követően lenyugtatni a kedélyeket, többek közt arra is hivatkozva, hogy gondoljanak már az ott utazó gyerekekre is, de a vita rövid idő alatt odáig fajul, hogy többen egymásnak esnek, és ütik vágják egymást, ahol csak érik.

A vita akkor éri el a tetőfokát, amikor az a férfi, aki eredetileg maszk felvételére utasította a másik csoport egyes tagjait, rákiált az egyikre, hogy: “Ez az utolsó esélyed, hogy elhúzz”, majd elkezd kikászálódni a székéből. Egy ponton még két hölgy is egymás torkának esik és beesnek a székek közé, és az egyik férfi utas próbálja szétválasztani őket. Egy idő után már azt is nehéz megállapítani, hogy ki kivel volt.

Az egyik videót csináló hölgy azt is elárulta, hogy a vita középpontjában álló férfit Maltonnál a rendőrök leszállították a vonatról. A verekedés egyébként nem sokkal azután tört ki, hogy a vonat szombaton este 8 körül elhagyta York pályaudvarát. Sajnos az utóbbi időben érezhetően egyre feszültebbek az emberek az újabb korlátozások miatt, és persze amiért még mindig tart a járványhelyzet, amikor már sokan azt gondolták, hogy végre vége lesz…   Forrás