Hoppá! Kiszivárgott, hogy maga Boris Johnson is részt vett az egyik "bulin" a lockdown alatt 1

A The Independent értesülései szerint maga Boris Johnson is csatlakozott a Downing Street tisztségviselőihez az egyik „állítólagos” bulin az első Covid-19 lockdown alatt – a miniszterelnök szájából pedig állítólag olyan kijelentés is elhangzott az egyik résztvevő felé, hogy megérdemelnek egy jó italt ezek az emberek a vírus „visszaveréséért”. A miniszterelnököt övező botrány ezzel valószínűleg új magaslatokba emelkedik.

Hoppá! Kiszivárgott, hogy maga Boris Johnson is részt vett az egyik "bulin" a lockdown alatt 3

Úgy tudni, tavaly május 15-én mintegy 20 köztisztviselő és tanácsadó gyűlt össze egy „ünnepi italozásra” a Downing Street 10. szám alatt illetve annak kertjében. Abban az időben a különböző háztartásokból származó emberek csak a szabadban találkozhattak és egyszerre csak 1 emberrel, a benti összejövetelek pedig szigorúan tilosak voltak.

Az összejövetelre azután került sor, hogy Matt Hancock, az akkori egészségügyi miniszter televíziós sajtótájékoztatót tartott, amelyben többek közt elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 384-en haltak meg a koronavírus miatt, és kiemelte a korlátozások apró enyhítését. A bulin résztvevők az értesülések szerint alkoholt is ittak, beleértve bort, sört és tömény italokat is, és pizzát ettek, és mint kiderült, többen késő éjszakába nyúlóan maradtak a helyszínen szórakozni.

A „leleplező hadművelet” – amely a The Independent és a The Guardian közös vizsgálatának eredménye – valószínűleg nagy nyomást gyakorol majd a Downing Streetre, amelyre a tavaly karácsony körüli összejövetelek miatt már így is egyre kínosabb helyzetben van. A kiszivárgott infók szerint az említett sajtókonferencia után közvetlenül el is kezdődött a buli azon a bizonyos májusi napon, és „többen a kertben piásan élvezték a napsütést”, míg sokan otthon ücsörögtek bezárva.

A rendezvényt egy magát megnevezni nem kívánó, az eseményen szintén jelen levő forrás buliként jellemezte, és elmondta, hogy többen már jó előre azt tervezgették, hogy inni fognak, és a korlátozások enyhítését jó alaposan megünneplik. Egy szemtanú szerint a buli korai szakaszában maga a miniszterelnök is körülbelül 15 percig jelen volt, és azt mondta egy ott lévőnek, aki egy itallal a kezében ácsorgott, hogy megérdemlik az italt, amiért „visszaverték” a vírust.

Mindössze néhány nappal korábban, május 10-én Boris Johnson az egyik televíziós beszédében a nemzetnek a korlátozások enyhítésére irányuló tervekről beszélt, és kihangsúlyozta, hogy mennyire örül, hogy az emberek „józan ésszel betartották a szabályokat. ”. A korlátozások megszegéséért kiszabott bírságok emelését is ebben a beszédében vázolta a nemzetnek: „Be kell tartani a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat, és a szabályok betartatása érdekében megemeljük az azokat megszegőkre kiszabott bírságok mértékét.”

Arra a kérdésre, hogy Mr. Johnson állítólagos partija, ahol a tisztviselők iszogattak és társalogtak, a miniszterelnök egyik szóvivője azt mondta: „A nyári hónapokban a Downing Street munkatársai rendszeresen használják a kertet bizonyos meetingekre. 2020. május 15-én a miniszterelnök a délután folyamán egy sor megbeszélést tartott, köztük egy sajtótájékoztatót az akkori egészségügyi miniszterrel és csapatával a kertben. A miniszterelnök nem sokkal este 7 óra után hazament. A dolgozók egy része még a helyszínen maradt a délutáni órákban és az este folyamán.”

Nincs arra vonatkozó információ, hogy akár Johnson, akár Hancock alkoholt ittak volna, vagy késő estig ott maradtak volna…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után