heathrow utazás káosz

A Heathrow repülőtéren várakozó utasok sokan órákon át sorban álltak a hosszú hétvégén. Sokan kiakadtak és panaszkodtak arra, hogy nincsen elég alkalmazott a reptéren, mások pedig a távolságtartás teljes hiánya miatt voltak nagyon felháborodva.

heathrow utazás káosz

Sok családnak vasárnap négy órát is várnia kellett, mire sorra kerültek a biztonsági ellenőrzésnél, mivel a határőrség a szokásosnál több szúrópróbaszerű ellenőrzést hajtott végre a kormány legújabb beutazási szabálymódosításai alapján, illetve emellett sok dolgozót átcsoportosítottak az Afganisztánból érkező menekültek támogatására. A Heathrow reptér is beismerte, hogy sajnálatos módon komoly késések vannak az utasbiztonsági ellenőrzéseknél.

A kígyózó sorokról készült képeken és videókon jól látszik, mekkora tömeg gyűlt fel a repülőtéren. Voltak az órák óta várakozók közt terhes anyukák, kisgyerekes családok, akik már nem tudtak mit kezdeni az egyre nyűgösebb gyerekeikkel, és persze sok sok türelmetlen ember, akik pechükre rosszkor voltak rossz helyen.

Egy idő után a hírek szerint már úgy próbálták gyorsítani az ellenőrzési folyamatot, hogy a zöld mellett a sárga listás országokból érkezőkön sem csináltak Covid ellenőrzést. A legjobban viszont azon akadtak ki a legtöbben (teljesen érthető módon), hogy az ellenőrzési pontoknak csak durván a 25%-a üzemelt, miközben százával álltak sorban az emberek. A kettes terminálnál például a nyolcból csak két ablak üzemelt…

Az eKapukhoz pedig hosszú időn át nem is lehetett külön sorba állni.

„Ez brutális. A kisgyermekes családok kénytelenek két -három órákat sorban állni, étel és víz pedig csak annyi van, amennyit az ember magával hozott. Értem én, hogy a határőrség hozza a szabályokat, és csak a munkájukat végzik, de a repülőtér feladata lenne a megfelelő körülmények biztosítása.” – nyilatkozta az egyik frusztrált utas. Ezt követően szerencsére elkezdtek vizet osztani az embereknek, amiért sokan hálásak voltak.

„A mi járatunk 13.45 -kor landolt két másik géppel együtt. Négy órája állunk a sorban, Covid -intézkedésekre vagy a nőkre és gyerekekre fordított bármiféle külön figyelem nélkül.” – mesélte egy másik elégedetlen utas.

A belügyminisztérium szóvivője ezt reagálta a sok panaszra:

„Legfőbb prioritásunk a lakosság biztonságának és egészségének védelme. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak időnként el kell fogadniuk a határátlépéshez szükséges idő növekedését, különösen a csúcsidőben. Soha nem fogunk kompromisszumot kötni a határok biztonságával kapcsolatban, és továbbra is betöltjük létfontosságú funkciónkat: biztosítjuk a határ védelmét, miközben ellenőrizzük, hogy az utasok betartják -e a jelenlegi egészségügyi intézkedéseket.”      Forrás

Hétfőtől újabb országok kerültek az utazási zöld listára (és a pirosra is) Nagy-Britanniában

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után