oltási útlevél

Az oltási útleveleket már e hónap végére be akarják vezetni a szigetországban – jelentette be Nadhim Zahawi az oltási programért felelős miniszter nemrégiben.

oltási útlevél

A Downing Street megerősítette, hogy a kormány mégis be fogja vezetni az oltási tanúsítványokat a szórakozóhelyekre való belépéshez, annak ellenére, hogy ezt a lépést szinte minden párt számos képviselője kritizálta már, sőt maga a miniszterelnök is azt ígérte korábban, hogy belföldön nem lesz szükség az oltottságot igazoló dokumentumra, mivel az egyfajta diszkriminációhoz vezet.

A szakértők, és számos szórakozóhely vezetője is azt jósolja, hogy amennyiben ezt bevezetik a szigetországban, úgy várhatóan meg fog nőni a házibulik száma, illetve sok szórakozóhely fog diszkriminációval kapcsolatos ügyekbe keveredni a joggal felháborodott szórakozni vágyók jóvoltából.

Az új szabályok értelmében a nyilvánosság tagjainak igazolniuk kell majd, hogy mind a két adag Covid-19 vakcinát megkapták, ahhoz hogy beléphessenek a klubokba vagy más nagyszabású rendezvények területére.

Nadhim Zahawi miniszter vasárnap a Sky tv csatornán Trevor Phillipsnek azt nyilatkozta, hogy szeptember hónap végére mindenkinek meglesz a lehetősége, hogy beoltassa magát, és az oltási igazolásokat ezt követően tennék kötelezővé a szórakozóhelyeken. Ezzel tulajdonképpen azt sugallja a kormány, hogy aki bulizni akar, az majd nem mondhatja, hogy ez így nem fair mert ő nincs beoltva, mert végül is a lehetősége megvolt rá hogy beoltassa magát, és a saját döntése volt, hogy nem kérte a vakcinát. Persze ettől függetlenül azt döntse el mindenki maga, hogy mennyire jogos, szükséges vagy fair oltási dokumentummal hátrányos helyzetbe hozni azokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem kérték az oltást…

„A legrosszabb dolog amit tehetünk, hogy folyton kinyitjuk majd újra bezárogatjuk a helyeket, amikor elkezd megugrani a fertőzöttek száma… mert hát pont az ilyen helyeken terjed a vírus a legkönnyebben. A legjobb dolog amit tehetünk az, ha az iparral együttműködve megbizonyosodunk arról, hogy hosszú távon biztonságosan és fenntarthatóan tudnak nyitva maradni, és ennek legjobb módja az emberek oltási állapotának ellenőrzése.” – nyilatkozta Nadhim Zahawi miniszter.

Mr. Zahawi azt mondta, hogy „mindent megtesz, ami tőle telik”, hogy elkerülje az újabb lockdown-t, és arra koncentrál, hogy a harmadik oltást minél gyorsabban, minél több ember megkaphassa.

Skócia is be akarja vezetni, hogy a szórakozóhelyeken kötelező legyen az oltási tanúsítványok felmutatása. A hét elején a skót első miniszter kijelentette, hogy „gyorsan” szeretné bevezetni a rendszert, reagálva a Covid-19 fertőzések számának emelkedésére, ugyanis a fertőzöttek száma Skóciában is hamar elérheti a napi 10 000-et. A miniszterek szerint a rendszer bevezetésére azért van szükség, hogy elkerüljék a szigorúbb korlátozások bevezetésének szükségességét.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után