Több, mint 500 fontos termékének árát csökkenti Nagy-Britannia egyik legnagyobb élelmiszerlánca 1

Az Iceland szupermarket lánc 500 alapvető élelmiszer árát csökkenti, és kínálatának egyharmadát úgynevezett multibuy-ajánlatokba foglalva fogja olcsóbban árulni az üzleteiben.

Több, mint 500 fontos termékének árát csökkenti Nagy-Britannia egyik legnagyobb élelmiszerlánca 3

A kedvezmények közé tartoznak majd olyanok, mint a 15 darabos Youngs Fish Fingers 3,50 GBP-ról 2 GBP-ra, a Nescafe Coffee 200 g-os kiszerelésének 6,50 GBP-ről 4,50 GBP-re, az Anchor kenhető vaj 400 g-os kiszerelésének 3,50 GBP-ról 2,50 GBP-re, valamint négy doboz Heinz-es spagetti árának 3,50 GBP-re történő csökkentése is.

Az Iceland Foods ügyvezetője, Richard Walker a következőket mondta: „A családok most minden eddiginél jobban küzdenek a megélhetési költségek súlyosbodásával. Ezért fektettünk be milliókat – és továbbra is így fogunk tenni –, hogy alacsonyan tartsuk a kulcsfontosságú bolti cikkek árait. Tudjuk, hogy nagy cégként kötelességünk ügyfeleink minden lehetséges módon történő támogatása, ezért igyekszünk nagyszerű ár-érték arányt kínálni, amikor az embereknek a legnagyobb szükségük van rá.”

Ez a bejelentés azt követően történt, hogy számos más élelmiszerlánc is széles körű árcsökkentéseket jelentett be az utóbbi időben, ugyanis végre elkezdték a termékek árába is belekalkulálni a csökkenő nyersanyagköltségeket, csökkentve ezzel a vásárlókra nehezedő anyagi terheket.

A szupermarketekre az utóbbi hónapokban egyre nagyobb nyomás nehezedik (teljesen érthetően), hogy a termékek nagykereskedelmi árában tapasztalt csökkenéseket „továbbadják” a fogyasztók irányába, akiknek az elmúlt hónapokban az élelmiszerárak rendkívül magas inflációjával kellett szembesülniük, sok más termék és szolgáltatás árának drasztikus emelkedésével párhuzamosan.

A versenyfelügyelet várhatóan napokon belül jelentést tesz közzé arról, hogy a „piaci verseny bármilyen jellegű kudarca” miatt a fogyasztók a kelleténél magasabb élelmiszer- és üzemanyagárakat fizetnek-e.

A vizsgálatot májusban bejelentve a Verseny- és Piacfelügyelet közölte, hogy „jelenleg” nem lát olyan bizonyítékot, amely aggodalomra adna okot az élelmiszer-szektorban ami a piaci verseny megvalósulását illeti, de „fontos annak biztosítása is, hogy a gyenge verseny nem növeli tovább a problémákat”.

Júniusban a második egymást követő hónapban mérséklődött az élelmiszer-infláció, méghozzá 14,6 százalékra, ami viszonylag jelentős visszaesés a májusi 15,4 százalékhoz képest, és a háromhavi 15,2 százalékos átlag alatt marad a BRC-NielsenIQ Shop Árindex adatai szerint.

A friss élelmiszerek inflációja eközben még ennél is erőteljesebb ütemben mérséklődött a májusi 17,2 százalékról 15,7 százalékra, elsősorban annak köszönhetően, hogy a kiskereskedők csökkentették az alapvető élelmiszerek, köztük a tej, a sajt és a tojás árát.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után