Több, mint 50 újabb „duplán mutálódott” indiai variánssal fertőzött személyt találtak Nagy-Britanniában 1

Az először Indiában észlelt duplán mutálódott koronavírus variáns 55 újabb esetét fedezték fel az Egyesült Királyságban az elmúlt egy hét leforgása alatt.

Több, mint 50 újabb „duplán mutálódott” indiai variánssal fertőzött személyt találtak Nagy-Britanniában 3

A B.1.617 nevet viselő variánssal fertőzöttek teljes létszámát ez összesen már 132-re emeli fel – derül ki a Public Health England legfrissebb adataiból. Ezek közül nem kevesebb, mint 119 esetet regisztráltak Angliában, ötöt Skóciában és nyolcat Walesben.

Többek közt ennek, és az Indián végig söprő újabb koronavírus hullámnak köszönhető, hogy az országot Nagy-Britannia a vörös listára teszi péntektől.

A szakértők közül sokan aggódnak a variáns miatt, mivel az a tüskefehérjéjében két mutációt is hordoz, amelyek miatt valószínűsíthető, hogy jobban képesek ellenállni a szervezet immunválaszának. Emellett olyan hírek is felröppentek, hogy ez a kétszeresen mutálódott változat könnyebben meg is tudja fertőzni az egészséges szervezetet.

Mindeközben Indiában már a vírus egy háromszorosan mutálódott változatát is felfedezték, miközben az országban a járvány világszinten is egyik legkeményebb hulláma söpör végig. India csütörtökön újabb negatív rekordot ért el a Covid-esetek számát illetően, ugyanis egyetlen nap alatt, 314 835 új fertőzöttet regisztráltak, ami további nyomást helyez az ország így is elég „ramaty állapotban levő” egészségügyi ellátórendszerére.

A világ második legnagyobb népességű országában az elmúlt 24 órában a halálos áldozatok száma is több, mint 2100 fővel emelkedett, így a járvány miatt elhunytak száma már 184 ezer fő fölött van. Az ország híjján van mind betegágyaknak, mind a súlyos betegek számára létfontosságú oxigénellátásnak. A New Delhi Legfelsőbb Bíróság szerdán elrendelte, hogy az ipari felhasználásra szánt oxigént a kórházakba szállítsák át az emberek életének megmentése érdekében.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után