Figyelem! Így alakulnak az energiaszámláink október 1-től Nagy-Britanniában 1

Az Ofgem nemrégiben bejelentette, hogy csökkenti a háztartások éves energiaszámláit Angliában, Walesben és Skóciában október 1-től. Ez pedig egy igazán örömteli hír családok milliói számára országszerte, akik továbbra is küzdenek a megemelkedett megélhetési költségekkel.

Figyelem! Így alakulnak az energiaszámláink október 1-től Nagy-Britanniában 3

A felső határ vagy árplafon – amely korlátozza azt az összeget, amelyet a szolgáltató az általa értékesített egységnyi gáz vagy villamos energia után számíthat fel – várhatóan csökkenni fog tehát, méghozzá úgy, hogy a jelenlegi évi 2074 fontról 1923 fontra és így évente körülbelül 150 fonttal csökken az átlagos háztartások energiaszámlája.

A Cornwall Insight energetikai tanácsadó cég szakértői szerint a gáz ára a mai kilowattóránkénti 7,5 pennyről (kWh) október 1-től 6,9 pennyre csökken. Az áram ára kWh-nkénti 30,1 pennyről 27 penny alá csökken majd a tanácsadók előrejelzései szerint. Ez azt jelenti, hogy egy háztartás átlagos éves energiaszámlája Nagy-Britanniában a mai 2074 fontról durván 1923 fontra csökken.

Az adatok azon a becslésen alapulnak, hogy egy átlagos háztartás 2900 kWh villamos energiát és 12 000 kWh gázt használ fel. Tavaly télen egy átlagos háztartás energiaszámlája évi 2500 font volt, köszönhetően a kormány energiaárgarancia rendszerének. A háztartások havi 66 fontot még pluszban levonhattak számláikból a kormány egy másik támogatása végett.

Ha az előrejelzések pontosak, az ezen a télen ugyanannyi energiát felhasználó háztartások havonta körülbelül 160 fontot fognak fizetni. Az árplafon 2022 márciusa óta most a legalacsonyabb, de 50%-kal még mindig magasabban van, mint két évvel ezelőtt.

A számlák várhatóan januárban azonban ismét emelkedni fognak, eltörölve ezzel az árplafonnal elért nyereséget. A Cornwall Insight szakemberei úgy vélik, hogy a számlák egyfajta új normál szintre emelkedtek, és legalább 2024 októberéig a jelenlegi szint közelében maradnak. Emiatt a National Energy Action (NEA) jótékonysági szervezet arra figyelmeztetett, hogy ezen a télen 6,3 millió háztartás sodródhat „üzemanyag-szegénységbe”. Ez valamivel kevesebb a tavalyinál, de messze meghaladja a 2021 októberi 4,5 milliót.

Az átlag háztartás éves energiaszámlájának alakulása Nagy-Britanniában

Figyelem! Így alakulnak az energiaszámláink október 1-től Nagy-Britanniában 4

Most, hogy úgy tűnik, hogy a magasabb energiaköltségek középtávon így maradnak, a szakértők szerint a számlák csökkentésének legjobb módja az emberek számára szükséges energiamennyiség csökkentése. A jobban szigetelt házaknak kevesebb gázra lesz szükségük, és az emberek olyan dolgokat is megtehetnek, mint például a kazán alap hőmérsékletének csökkentése és ezzel a gázfelhasználás csökkentése anélkül, hogy hűvösebbé válnának az otthonaik.

Tehát összefoglalva egy tipikus háztartás számlája 151 fonttal lesz alacsonyabb a jelenleginél, és 577 fonttal alacsonyabb, mint a tavalyi télen. De a csökkentett állami támogatás és a magasabb fix költségek azt jelentik, hogy sokan alig látnak majd különbséget abban, hogy mennyit fizetnek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után