Több, mint 20 buszjáratot szüntetnek meg Londonban és még vagy 50 másikon változtatnak a pénzhiány miatt 1

A londoni közlekedési költségvetés csökkentése miatt a nemrégiben közzétett javaslatok értelmében 22 buszjáratot terveznek megszüntetni a brit fővárosban.

Több, mint 20 buszjáratot szüntetnek meg Londonban és még vagy 50 másikon változtatnak a pénzhiány miatt 3

A Transport for London (TfL) bemutatta terveit a főváros buszhálózatának szűkítésére, miután a Covid-19 „pusztító” hatást gyakorolt annak pénzügyeire. A városháza határozottan a kormányra hárította a felelősséget, mondván, hogy el kell köteleznie magát a „jelentős pénzügyi megtakarítások” módjának megtalálása mellett, hogy biztosítsa a mentőcsomagot a világjárványból való kilábalás közepette.

A TfL jelentése szerint a több mint 620-ból összesen 78 útvonalat érintenének a javasolt változtatások, beleértve azokat is, amelyeket teljesen meg kell szüntetni. Csak azokat az útvonalakat változtatják meg a tervek szerint, amelyekhez hasonló vagy szinte azonos útvonalon közlekedő más járatok már vannak – hangoztatták a közlekedési vezetők.

A terv 4%-kal csökkentené a londoni buszok által lefedett kilométerek számát, különös tekintettel a városközpontba vezető útvonalakra. A TfL szerint a buszjáratok iránti kereslet, főleg a London központjába közlekedőké, már évek óta csökken, de a járvány ezt a tendenciát „felgyorsította”.

Elismerték viszont, hogy a tervek szerint 19%-ról 24%-ra emelkedne így azoknak az utazásoknak a száma, amelyek során az utasoknak át kell szállniuk valahol.

A tervek szerint a megszüntetésre kerülő buszjáratok a következők:

4, 11, 12*, 14*, 16, 24*, 31, 45, 72, 74, 78, 242, 259, 521, C3, D7, N11, N16, N31, N72, N74 és N242

A TfL arra figyelmeztetett, hogy ha nem sikerül megállapodásra jutni, akkor a jelenlegi finanszírozási megállapodás június 24-i lejártakor még ennél is szigorúbb, az útvonalak közel 20%-át érintő megszorításokra lesz szükség.

Seb Dance, közlekedésért felelős alpolgármester a következőket mondta: „Senki sem akarja, hogy csökkentsék a buszhálózatunk méretét, de a TfL-nek mérlegelnie kell ezeket a változtatásokat a kormány által a járvány alatti rendkívüli finanszírozási megállapodások részeként követelt megtakarítások miatt. A TfL alaposan megvizsgálta az érintett útvonalakat, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az utasokra gyakorolt negatív hatásokat.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után