Újabb botrány a Ryanairnél: megaláztak egy magyar mozgássérült utast 1
A Ryanair egyik magyar utasa, egy bizonyos Singer Viktor Milánó városába utazott az angliai magyarok által is jól ismert légitársasággal, azonban a visszaúton nemes egyszerűséggel közölték vele, hogy a kerekesszékéhez tatozó akkumulátort nem viheti fel a gépre. Viktor a történteket követően kártérítést és sérelemdíjat kér a légitársaságtól tekintve, hogy már többször utazott repülővel, de eddig ilyen még soha nem fordult vele elő.
Újabb botrány a Ryanairnél: megaláztak egy magyar mozgássérült utast 3

Ahogyan azt a szabályok előírják, Viktor előre jelezte a Ryanairnek, hogy a kerekesszéke miatt a repülőtéren segítségre fog szorulni. Viktornak odafelé és visszafelé is Ryanair légitársaság járatára szólt a jegye. A férfi elmondása alapján a budapesti beszállásnál még nem volt semmiféle probléma vagy fennakadás.

A kerekesszéket a repülő csomagterében helyezték el, a hozzá tartozó akkumulátor pedig a fedélzetre, az utasok feje feletti tárolóba.

“Milánóban a visszaúton a Ryanair ügyintézője már arról tájékoztatott, hogy a szék akkumulátorát nem vihetem fel a gépre.” – mesélte Viktor.

A mozgássérült férfit csak úgy engedték felszállni a repülőgépre, ha nem viszi fel magával az akkumulátort. Viktor a konzulátusra telefonált, hogy kiderítse, van-e valami megoldás ilyen esetekre. Az ügyintéző állítólag nem volt segítőkész, sőt még a reptéri rendőrséget is ráhívta. Később megalázottan és dühösen az akkumulátor nélkül volt kénytelen felszállni a Budapestre tartó járatra unokahúga és sógornője társaságában, akikkel egyébként elmondása szerint egy koncert miatt utazott Milánóba.

Újabb botrány a Ryanairnél: megaláztak egy magyar mozgássérült utast 4

A férfinak így 160 ezer forintjába került a kerekesszékéhez szükséges új akkumulátor újbóli beszerzése.

A riportból az is kiderült, hogy Viktor a történteket követően kártérítést és sérelemdíjat követel a Ryanairtől, egyfelől az őt ért megaláztatás miatt másrészt pedig mert az akkumulátort így újra meg kellett vásárolnia.

Singer Viktor a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetségének segítségével írt panaszlevelet a Ryanairnek. A szervezet jogásza azt mondta, hogy a  fogyatékossággal élő embereket is megilleti a közlekedéshez való egyenlő hozzáférés joga.

A Ryanair úgy tudni, hogy eddig még nem válaszolt a panaszlevélre…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után