Titokban megszülte majd megölte újszülött gyermekét egy 15 éves lány Angliában, miközben a szülei az emeleten voltak 1

Egy tinédzser korú anyuka megtámadta újszülöttjét, durván bántalmazta és vattát gyömöszölt le a torkán, hogy megölje, derült ki nemrégiben a bírósági tárgyaláson.

Titokban megszülte majd megölte újszülött gyermekét egy 15 éves lány Angliában, miközben a szülei az emeleten voltak 3

Paris Mayo, aki jelenleg 19 éves, de alig 15 éves volt, amikor az incidens történt. A fiatal lányt azzal vádolják, hogy négy évvel ezelőtt meggyilkolta újszülött fiát, Stanley Mayót méghozzá a születése után, a szülei otthonában. Tavaly emeltek ellene vádat a West Mercia rendőrség által folytatott vizsgálat nyomán.

Jonas Hankin ügyész, amikor tegnap megnyitotta az ügyet, a következőket mondta: „2019. március 23-án 21:30 és 22:30 között a 15 éves Paris Mayo kisfiút szült. A gyermek nem volt koraszülött és élve jött a világra. A szülés a herefordshire-i Ross-on-Wye területén lévő Springfield Avenue-i családi házának a nappalijában ment végbe, ahol szüleivel és akkoriban 16 éves bátyjával, George-al élt együtt. A vádlott egyedül volt, és segítség nélkül szülte meg a csecsemőt.”

Mr. Hankin elmondta, hogy a szülei a szülés idején az emeleten voltak, és otthoni dialízist végeztek édesapja számára, aki rosszul volt.

„A szülést követően a vádlott bántalmazta a babát, eltörte a koponya bal és jobb felső részét, és súlyos agysérülést okozott neki. Körülbelül két órával később a vádlott rájött, hogy a baba még él, és ezért gyorsan vattadarabokat gyömöszölt a szájába, a torkába. Az első darabot olyan mélyen lenyomta a gyermek nyelőcsövébe – amelyen keresztül táplálékot szállítunk a gyomrunkba –, hogy csak a nyak boncolásakor fedezték fel. Így végül elzárta a gyerek légutait, és megfulladt. Ezután a baba holttestét egy szemeteszsákba tette, és a szemeteszsákot a ház előtti küszöbre tette le, majd visszament az emeletre és lefeküdt.”

Titokban megszülte majd megölte újszülött gyermekét egy 15 éves lány Angliában, miközben a szülei az emeleten voltak 4

Másnap reggel üzenetet küldött a bátyjának, hogy fogja meg a szemeteszsákot és tegye bele a kukába, mert „tele van hányással”. De a szemeteszsák „szokatlanul nehéz” volt, és „vércsíkokat” hagyott a küszöbön, ami arra késztette Mayo anyját, hogy megkérdezze, mi van a zsákban, és kinyitotta.

A lány anyja ekkor döbbent rá, hogy egy csecsemő van a szemeteszsákban, aminek következtében sírógörcsöt kapott. Mayo anyja eztán felhívta a 999-et, és a háttérben közben hallható volt, ahogy azt mondja a lányának: „Elmondhattad volna, drágám, elmondhattad volna, szegény baba”, és csak azt ismételgette: „Miért nem mondtad el?”

A mentők nem sokkal később megérkeztek Mayo anyjához, aki a baba élettelen testét tartotta egy lepedőbe csomagolva és Mayo pedig ott állt mellette.

[Mayo] azt mondta, hogy [a babának] „valami dolog jött ki a szájából”, és vattával próbálta megtisztítani. Azt mondta, hogy vattát tett a baba szájába, hogy ne jöjjön ki több, és később, a mentőautóban azt mondta, hogy a dolog alatt valami folyadékot értett. Azt mondta, azért tette be a babát a szemeteszsákba, mert nem tudta, mit tegyen.

A tinédzser később azt mondta egy másik mentősnek, hogy „nem tudta, hogy terhes”, a baba pedig ennyi idősen „nagyon helytelen dolognak tűnt számára”.

Mr. Rankin hozzátette: “A vádlott azt mondta a mentősnek, hogy abban reménykedett, hogy az anyja szemétnek fogja gondolni a kukászsákot, és kidobja.”

Mayo egy ponton azt mondta: „Az én hibám? Megtettem ezt?”, majd később, miközben a Hereford Megyei Kórházba utazott egy mentőautóban: „Az én hibám, ez az én hibám”.

Mr. Hankin azt mondta: „Az ügyészség azt állítja, hogy a vádlott azért ölte meg a babát, hogy megakadályozza, hogy kiderüljön, hogy terhes volt. Nem akarta a babát. Annak ellenére, hogy szülei és testvérei is vannak – akikről elismeri, hogy szerető és támogató emberek, és akikhez fordulhatott volna segítségért és tanácsért – meggyilkolta a babát.

„Az alperes ezzel szemben azt mondja, hogy hirtelen és váratlanul szült. Azt hitte, hogy a baba meghalt. Soha nem állt szándékában megölni a babát, vagy ártani neki.” Mayo, a gloucestershire-i Ruardeanból, tagadja a gyilkosságot. Elsírta magát, amikor megkezdődött a tárgyalás, amely várhatóan hat hétig fog tartani.  Forrás