nadrág nélkül metrózás

Ahogy minden évben, 2020-ban is eljött, hisz természetesen nem maradhatott ki, a nadrág nélküli metrózás világnapja, amit Londonban is egyre többen ismernek, és évről évre egyre nő a száma azoknak, akik részt is vesznek valamilyen formában az eseményen.

Minden egyes évben rengeteg fotó készül a bátor emberek hadáról, akik fittyet hányva a januári időjárásra, alul csak egy szál boxerben vagy bugyiban utaznak a tömegközlekedési eszközön a brit fővárosban. Na, de röviden…. mi is ez az egész?!

2002-ben egy Improv Everywhere nevezetű csapat jött elő az alap elgondolással, és azóta a világ számos nagyvárosában elterjedtté vált a “No trousers on the tube day”. Mostanra, a népszerű eseményen résztvevő embereket már több, mint 60 világvárosban lehetett látni Londontól New Yorkon át egészen Pekingig. Nyugalom, aggodalomra semmi ok, nem kell megijedni, nem őrültek meg ezek az emberek, legalábbis a legtöbbjük remélhetőleg nem.

Mondjuk felmerül a kérdés, hogy miért pont január, de hát ne foglalkozzunk az apró részletekkel. Bár akkor lehet, hogy nem csak ezrek, de tízezrek is bátrabban ledobnák a ruháikat egy egész napra a metrón, és valami hihetetlenül vicces jelenséggé alakulna az egész, ami a briteket ismerve simán átterjedne az utcákra és a pubokra is.

A szervezők elmondása szerint az alsóneműt nem kell levenni (tehát nem Donald kacsázásról van szó), viszont a lábaknak meztelennek kell lenniük. Végezetül a gyakorlat végrehajtása úgy tökéletes, ha mindeközben valamilyen közömbös, átlagos tevékenységet végeznek (pl.: olvasás, beszélgetés, telefonnal szöszmötölés), ezzel jelezve, hogyan viselkednének egy átlagos napon.

Fontos, és a szervezők mindig ki is hangsúlyozzák, hogy a nadrág nélküli metrózás napjának nem az a célja, hogy a többi metrózót idegesítsék vele. Épp ellenkezőleg, mosolyt akarnak csalni mindenki arcára.

Az esemény pontos dátumát mindig decemberben szokták közölni a szervezők, így egyelőre nem tudhatjuk, hogy 2021-ben mikor lesz a következő, de arra mérget vehetünk, hogy nem fog elmaradni.

nadrág nélkül metrózás

Hát, akkor mindenkinek szép napot így hétfő alkalmából, reméljük sikerült enyhíteni a hét első munkanapja által okozott fikai és lelki fájdalmakat 🙂    Forrás