„Theresa Maynek le kell mondania, különben a képviselői fogják eltávolítani” 1

Iain Duncan Smith arra szólította fel a jelenlegi brit miniszterelnököt az egyik nyilatkozatában, hogy haladéktalanul adjon meg egy fix időpontot, hogy mikor mond le a pozíciójáról, különben a saját pártjának tagjai „kénytelenek lesznek ezt megtenni helyette”.

A korábbi konzervatív vezető „beszólása” a kormányfőnek azt követően hangzott el, hogy a konzervatív párt a csütörtöki nap folyamán a helyi választásokon több, mint 1300 helyet veszített el. „Változtatnunk kell… az üzenet teljesen egyértelmű volt, hogy március 29 óta a lakosság még az eddigieknél is elégedetlenebb és mérgesebb a brit politikai vezetésre.” – nyilatkozta Mr. Duncan Smith az LBC-nek.

„Theresa Maynek le kell mondania, különben a képviselői fogják eltávolítani” 3

A konzervatív kormány összesen 45 önkormányzat fölött vesztette el az irányítást a csütörtöki nap folyamán. Ez pedig 1995 óta a legpocsékabb eredmény a kormányon lévő pártok közt, ami az önkormányzati választásokat illeti.

Mr. Duncan Smith az eredményeket teljesen letaglózónak titulálta és azt mondta, hogy az 1922 committee of Conservative backbenchers névre hallgató bizottságnak újra össze kellene ülnie, hogy megvitassák Theresa May miniszterelnökségének hogyan kellene folytatódnia. „A bizottságnak sürgősen újra össze kell ülnie, és el kell döntenie, hogy a miniszterelnök határozza meg a távozásának időpontját, vagy ellenkező esetben attól tartok, hogy nekik kell megtenniük helyette,” – mondta.

A miniszterelnök azt reagálta erre, hogy sürgetni kezdte a parlamenti képviselőket, hogy támogassák a pártok közötti Brexit tárgyalásokat, hogy megtalálják a módját, hogy „megoldják a Brexit kérdést”, és sikerüljön végre egy Brexit tervezetet a parlamenttel elfogadtatni.

„Sikerült az EU-val egy olyan megállapodást kiharcolnom, ami szerintem nagyon jó az Egyesült Királyság számára – egy olyan megállapodás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy valóban visszavegyük a pénzünk és törvényeink fölötti irányítást” – írta May May a Mailben vasárnap.

„Az emberek / a munkaerő szabad áramlása véget fog érni, amely évtizedek óta első ízben adja vissza az irányítást a saját határaink felett. Azonban nem tudtam elég kollégámat meggyőzni, hogy szavazzanak a Brexit tervezetemre, és sajnálatos módon el kell fogadnom, hogy nincs arra utaló jel, hogy ez a közeljövőben változna.”

„Megértem, hogy sok kollégám ezt a helyzetet kényelmetlennek találja. Őszintén szólva én sem így terveztem de meg kell találnunk a módját, hogy valahogy túljussunk ezen a holtponton.”

Egyelőre nem igazán világos, hogy miként lehetne Miss Mayt eltávolítani a miniszterelnöki pozíciójából, ha magától nem adja be a lemondását. A miniszterelnök megúszta a tavaly decemberben megtartott bizalmatlansági szavazást, ami egyben azt is jelenti, hogy a saját képviselői nem tudnak 12 hónapig ilyen indítványt benyújtani.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után