Több utas is, akik sikeresen le tudtak menekülni a repülőgépről, ami pillanatok alatt változott egy hatalmas tűzgolyóvá, azt nyilatkozták, hogy olyan volt, mintha egy villámcsapás indította volna el a tragédiához vezető láncreakciót.

A Russian Aeroflot repülőjáratán az eddigi legfrissebb hírek szerint legalább 41 ember vesztette életét a hétfői balesetben. Az egész eseményt ráadásul kamerák is rögzítették, és a közösségi oldalakon számtalan videó és kép kering a tragikus eseménysorról. Az egyik videón például látszik, amint a gép egyik fele teljesen lángokban áll miközben az utasok menekülnek a vészkijáratokon.

A légitársaság szóvivője azt mesélte, hogy az utasok legtöbbje a vészkijáratokon át a felfújható csúszdákon menekült ki a gépből. Egy mentőalakulat ezt követően behatolt a repülőbe farokrészébe túlélők és további sérültek után kutatva.

A hírügynökségektől eltérő információk szállingóztak azt illetően, hogy mennyi a sérültek száma. Azt biztosan lehet tudni, hogy a gépen összesen 78 személy tartózkodott, amikor az kigyulladt. Ebbe a pilóták és a légi utaskísérők is beleszámítanak természetesen.

A Repülőgép eredetileg Moszkva városából indult útnak, és észak felé vette útját, Murmansk reptere felé. Azonban nem sokkal ezt követően visszafordult az orosz főváros irányába, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy ez mi miatt történt. A Flightradar24 adatai szerint a járat két kört is tett Moszkva városa fölött, majd a kényszerleszállásra olyan 45 perc után került sor.

Egyesek beszámolói szerint voltak utasok, akik a legnagyobb káosz közepette is a csomagjaikat tartották a legfontosabbnak. A hírek szerint több olyan utas is volt aki ezzel lassította a gép evakuálásának folyamatát.

„Felszálltunk, majd nem sokkal ezt követően egy villám csapott a gépbe. A repülő ezután visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre. A landolás nagyon durva volt, a gép elég nagy erővel csapódott a kifutópályának. Sokan majdnem elájultak a landolásnál. Mindenki rettenetesen meg volt ijedve.”

„A gép a landolás erejétől visszapattant mint egy szöcske, aztán kigyulladt az egész.” Egyes hírforrások állítása szerint a gépnek csak a második próbálkozásra sikerült landolnia, és olyan erősen csapódott a kifutópályának, hogy a felcsapódó törmelék belekerült a hajtóműbe, ami azonnal kigyulladt. Hivatalos szakvélemény arról, hogy mi okozta a katasztrófát, egyelőre még nincs.     Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Új szolgáltatás a WizzAir-nél, ami rengeteg ember számára lehet hasznos

A Wizz Air légitársaság új szolgáltatást indított az online felületein, ami nem…

Londonba is elért a koronavírus: már 9 fertőzött van Nagy-Britanniában

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a brit főváros metróhálózata és annak zsúfoltsága…

9 embert lőtt agyon a nyílt utcán majd magával is végzett egy férfi Hanau városában

Összesen kilenc emberrel végzett egy fegyveres férfi, aki két vizipipázó helyen ücsörgő…

A külföldön élő és dolgozó magyarokat is megadóztatja a magyar állam

A külföldön dolgozó magyarok túlnyomó többségének fogalma sincs arról, hogy Magyarországon továbbra…