Lángba borult egy utasszállító repülő kényszerleszállás közben: 41 halott 1

Több utas is, akik sikeresen le tudtak menekülni a repülőgépről, ami pillanatok alatt változott egy hatalmas tűzgolyóvá, azt nyilatkozták, hogy olyan volt, mintha egy villámcsapás indította volna el a tragédiához vezető láncreakciót.

A Russian Aeroflot repülőjáratán az eddigi legfrissebb hírek szerint legalább 41 ember vesztette életét a hétfői balesetben. Az egész eseményt ráadásul kamerák is rögzítették, és a közösségi oldalakon számtalan videó és kép kering a tragikus eseménysorról. Az egyik videón például látszik, amint a gép egyik fele teljesen lángokban áll miközben az utasok menekülnek a vészkijáratokon.

Lángba borult egy utasszállító repülő kényszerleszállás közben: 41 halott 3

A légitársaság szóvivője azt mesélte, hogy az utasok legtöbbje a vészkijáratokon át a felfújható csúszdákon menekült ki a gépből. Egy mentőalakulat ezt követően behatolt a repülőbe farokrészébe túlélők és további sérültek után kutatva.

A hírügynökségektől eltérő információk szállingóztak azt illetően, hogy mennyi a sérültek száma. Azt biztosan lehet tudni, hogy a gépen összesen 78 személy tartózkodott, amikor az kigyulladt. Ebbe a pilóták és a légi utaskísérők is beleszámítanak természetesen.

Lángba borult egy utasszállító repülő kényszerleszállás közben: 41 halott 4

A Repülőgép eredetileg Moszkva városából indult útnak, és észak felé vette útját, Murmansk reptere felé. Azonban nem sokkal ezt követően visszafordult az orosz főváros irányába, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy ez mi miatt történt. A Flightradar24 adatai szerint a járat két kört is tett Moszkva városa fölött, majd a kényszerleszállásra olyan 45 perc után került sor.

Lángba borult egy utasszállító repülő kényszerleszállás közben: 41 halott 5

Egyesek beszámolói szerint voltak utasok, akik a legnagyobb káosz közepette is a csomagjaikat tartották a legfontosabbnak. A hírek szerint több olyan utas is volt aki ezzel lassította a gép evakuálásának folyamatát.

„Felszálltunk, majd nem sokkal ezt követően egy villám csapott a gépbe. A repülő ezután visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre. A landolás nagyon durva volt, a gép elég nagy erővel csapódott a kifutópályának. Sokan majdnem elájultak a landolásnál. Mindenki rettenetesen meg volt ijedve.”

„A gép a landolás erejétől visszapattant mint egy szöcske, aztán kigyulladt az egész.” Egyes hírforrások állítása szerint a gépnek csak a második próbálkozásra sikerült landolnia, és olyan erősen csapódott a kifutópályának, hogy a felcsapódó törmelék belekerült a hajtóműbe, ami azonnal kigyulladt. Hivatalos szakvélemény arról, hogy mi okozta a katasztrófát, egyelőre még nincs.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után