Theresa May bejelentette lemondását és annak dátumát: könnyek közt elcsukló hangon köszönt el 1

Theresa May a mai napon, pénteken reggel hivatalosan is bejelentette, hogy lemond a miniszterelnökségről. Pártjának és az ő személyének a politikai ereje és befolyása rohamosan csökkent az utóbbi hónapokban. Az utolsó próbálkozása az volt a Brexit megmentésére, hogy megígérte, egy új kilépési tervezettel áll elő, ami számos fontos módosítást tartalmaz majd, azonban ez csak tovább fokozta a parlamenti és a kormánypárton belüli ellentéteket.

Több hónapnyi találgatás és három sikertelen kísérlet után, hogy elfogadtassa a parlamenttel a Brexit tervezetét, most hivatalosan is közölte a Downing Streeten tartott beszédében, hogy lemond a pozíciójáról. Mrs. May azt követően hozta nyilvánosságra döntését, hogy reggel beszélt Sir Graham Bradyvel. Ezzel párhuzamosan a frissen bejelentett terve, hogy egy új Brexit tervet fog bemutatni, szintén dugába dőlt, miután a saját kabinetje nyomást gyakorolt rá, hogy álljon el ettől a tervétől.

Theresa May bejelentette lemondását és annak dátumát: könnyek közt elcsukló hangon köszönt el 3

A brit miniszterelnök lemondásának hivatalos dátuma június 7. péntek lesz.

„Ez első nap óta, hogy beléptem a mögöttem levő ajtón mint miniszterelnök, azon dolgoztam, hogy egy olyan országgá tegyem Nagy-Britanniát, ami nemcsak a gazdag kevesek számára élhető, hanem mindenki máséra is, továbbá hogy a Brexitet véghez vigyem. 2016-ban választás elé állítottuk az embereket. Minden előrejelzést meghazudtolva az emberek többsége arra voksolt, hogy lépjünk ki az EU-ból.”

„Ma is pont olyan biztos vagyok benne, mint három évvel ezelőtt, hogy egy demokráciában, ha a nép megszavaz valamit, akkor nekünk az a kötelességünk, hogy végrehajtsuk azt.  Én mindent megtettem, hogy ez megtörténjen. Megegyeztem a kilépésünk feltételeiben a legközelebbi szomszédainkkal, ami védi a munkahelyeket, és ápolja a nemzetbiztonságot és az egységet. Mindent megtettem, hogy meggyőzzem a képviselőket arról, hogy támogassák a tervezetet. Sajnos azonban nem jártam sikerrel.”

Beszédének végén könnyes szemmel elcsukló hangon köszönt el az emberektől és munkájától amit nagyon szeretett…

Theresa May bejelentette lemondását és annak dátumát: könnyek közt elcsukló hangon köszönt el 4

May korábbi helyettese ezt nyilatkozta: „Hirtelen és váratlanul került a posztra, miután a referendum eredménye 2016-ban sokkolta az országot. Rettenetesen nehéz szituációban kellett átvennie az irányítást. Az igazság az, hogy a választások, ami egy évre rá következett, és megfosztotta a pártot a többségtől a parlamenten belül, gyakorlatilag végleg ellehetetlenítette a helyzetét.”

„Azt hiszem a kulcsmomentum, amikor minden elveszett az volt, amikor tavaly David Davis Brexit miniszter lemondott júliusban. Úgy gondolom ha lett volna egy olyan megállapodás, amihez Boris Johnson és David Davis is a nevét adta volna, akkor minden máshogy alakul.” – tette hozzá Mr. Green.

Hogy mi jön most, és mi lesz a Brexittel azt egyelőre nem tudni. Annyi biztos, hogy Boris Johnson már korábban is jelezte, hogy indulni fog a konzervatív párt vezetői pozíciójáért.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után