Két bomba robbant Brüsszel repterén, egy pedig a város metróvonalán ma reggel, idáig összesen 28 áldozatot követelve.

bruss13

A város repterén a két robbantásban összesen eddig 13-an, a metrón felrobbantott bomba által pedig további 15 ember vesztette életét a kora reggeli órákban, de nagyon sok a sérült is. A hírek szerint az első bomba a reptéren az American Airlines utas felvételi pultjánál robbant. A legfrissebb jelentések szerint a támadást öngyilkos merénylők hajtották végre.

https://www.youtube.com/watch?v=jn7rx19ZtXs

Ma reggel 7 órakor az indulási oldal várótermében a két robbanás több, mint egy tucat emberrel azonnal végzett, és további 35 ember súlyosan sérült, és azonnali kórházi ellátásra szorul.

7268132-16x9-2150x1210

blast1

Egy harmadik bomba a metró állomáson robbant, alig egy órával később a Schuman és Maalbeek megállók között, nem messze az Európai Parlament központjától. A robbanásban eddig 15 ember halt meg és 55-en szenvedtek különböző kisebb és súlyosabb sérüléseket. Az információink szerint a harmadik bomba az egyik metrókocsiban robbant, mikor az épp Maalbeek megállóhoz megérkezett volna.

Brüsszelben az elmúlt napokban maximális fokozatú terrorkészültség volt, miután a tavalyi párizsi terrortámadás egyik gyanúsítottját elfogták az előző héten.

1458635942-0701

Mind a két helyszínen teljes a káosz, rengeteg a sérült. Elképesztően sok kép és videó látott napvilágot amin az emberek fejvesztve menekülnek. A tömegközlekedést teljesen leállították a városban ideiglenesen. Egy belga hírügynökség jelentése szerint a robbanások előtt lövések dördültek el, és arab nyelven kiabálás volt hallható. Az összes repülőjáratot máshova irányították át, továbbá az összes Brüsszelbe érkező, vagy onnan induló vonatot törölték.

“Döbbenetes látvány volt. A tető beomlott. Mindenhol vér volt és sérült emberek. A táskák és a csomagok szanaszét hevertek. Olyan volt mint egy háborús övezet.”- mesélte Zach Mouzoun, akinek éppen akkor érkezett meg a gépe, amikor az eset történt.

A hír folyamatosan frissül.        Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára