Londont jelölték a világ leglátogatottabb városának a legnagyobb utazási weboldalon, megelőzve New Yorkot, Párizst és Rómát.

hotel-russell-london-wedding-photography-5b

A „legkeresettebb” besorolás, olyan turisták millióinak a bejegyzései alapján lett felállítva, akik előszeretettel látogatják az éttermeket, hoteleket, és turista látványosságokat. A tavalyi 6. helyről sikerült felugrania az angol fővárosnak, megelőzve Isztambult, Marrakest és Párizst. New York, amellyel Londont a leggyakrabban hasonlítják össze, csak a 9. lett a ranglistán.

London, immár második alkalommal vezeti a toplistát, mivel 2012-ben szintén elnyerte az első helyezést. 2012-től kezdve — amikor az országban kerültek megrendezésre az Olimpiai Játékok —, megugrott a tengeren túli látogatók száma, amely 117.4 milliós rekordot ért el 2014-ben. Ilyen módon lett a város a nemzetközi utazók által leglátogatottabb hely a világon.

london-top-attractions-trafalgar-square

Boris Johnson polgármester szerint: „London kétségtelenül a világ kulturális fővárosa, az egyedülálló látnivalóinknak, a zsibongó szórakoztató helyeknek és a bámulatos múzeumoknak és képtáraknak köszönhetően.”

„A város hihetetlenül dinamikus, ahol mindenki megtalálja azt, amit keres.” — tette hozzá. A TripAdvisor 2015-ös adatai szintén kimutatták, hogy erre a fővárosra kerestek rá a legtöbben, mint célállomás. Róla írták a legtöbb véleményt, még hozzá, több mint egy milliót, amely a 2014-ben készült vélemények 43%-a. New York kicsivel több, mint 680,000 véleményt kapott. A londoni hotelek átlagos besorolása 3.996 volt az 5-ből, az éttermeké 4.013 és a látványosságoké pedig 4.404.

Belgravia városrészen voltak a legmagasabbak az éttermek pontjai, Spitalfields a látványosságok területén tarolt, Westminster  pedig a hoteljeiért kapott magas pontszámokat. A legjobb étterem címet a The Five Fields kapta Chelsea-ben és az első számú látványosság a London Eye lett.

A top 10-es lista:

  1. London
  2. Isztambul
  3. Marrakes
  4. Párizs
  5. New York
  6. Siem Reap
  7. Prága
  8. Róma
  9. Hannoi
  10. Ubud

Jonathan Ragett, a Red Carnation vezérigazgatója, a következőket mondta: „Jónak lenni a TripAdvisor-on a legnagyobb elismerés, ugyanis, az oldal olyan embereken alapszik, akik a saját pénzüket költik és ki is nyilvánítják a véleményüket arról, hogyan gondoskodunk róluk.”

Szerinte, London nagy erőssége az, hogy újra feltalálja önmagát, és 2016 egy jelentős év lesz, amikor is, fontos kiállítások kerülnek megrendezésre olyan kulturális helyszíneken, mint például a Victoria and Albert Múzeum és a British Múzeum.

Hanna Boulton, a British Múzeum szóvivője elmondta, hogy a múzeumnak tavaly 6.9 millió látgatója volt. London profilját, tavaly feldobta Charlotte hercegnő születése, a Rugby Világkupa és olyan kasszasikerű műsorok, mint például az Alexander McQueen: Savage Beauty, a legsikeresebb kiállítás a Victoria and Albert Múzeumban.

Várhatóan, újabb magasságokba tör a látogatók száma idén is, olyan eseményeknek köszönhetően, mint a királynő 90. születésnapjának ünnepsorozata és a West End show: Harry Potter és az elátkozott gyermek.      Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára