Terrorcselekménnyel gyanúsított személy szökött meg tegnap reggel egy londoni börtönből filmbe illő módon 1

Hajtóvadászat indult, miután megszökött egy dél-londoni börtönből a brit hadsereg egy volt katonája, akit „kamu” bombák egy katonai bázison történő elhelyezésével vádolnak. A 21 éves Daniel Abed Khalife terrorizmus és a hivatalos titkokról szóló törvény megsértése miatt várt arra, hogy bíróság elé álljon, amikor is szerdán reggel 7 óra 50 perckor megszökött a B kategóriájú wandsworthi börtönből.

Terrorcselekménnyel gyanúsított személy szökött meg tegnap reggel egy londoni börtönből filmbe illő módon 3

Utoljára szakácsnak öltözve látták – fehér pólót, piros-fehér kockás nadrágot és barna acél orrú csizmát viselt –, és a feltételezések szerint úgy menekülhetett meg, hogy egy élelmiszerszállító teherautó aljára rögzítette magát kötéllel, amikor a konyhán dolgozott. A rendőrség úgy véli, Khalife “nagy valószínűséggel” még mindig London környékén van, bár az sem kizárt, hogy már messzebb jár.

Országszerte a kikötőkben és repülőtereken a rendőrséget és a hatóságokat arra kérték, hogy tartsák nyitva a szemüket a szökött rab miatt. A Met közleménye szerint „a Terrorelhárítási Parancsnokság a mai napon riasztást adott ki”. A Port of Dover Travel az X-en közzétett bejegyzésében azt írta: „Rendőrségi ügy miatt jelenleg fokozottan ellenőrzik a kimenő forgalmat a doveri kikötőben és más kikötőknél is az Egyesült Királyság területén.”

Khalife utoljára július végén jelent meg a bíróság színe előtt, ahol tagadta az ellene felhozott vádakat. Azzal vádolják, hogy 2021. augusztus 2-án terroristák számára hasznos információkat próbált meg megszerezni, valamint megsértette a hivatali titkokról szóló törvényt azzal, hogy 2019. május 1. és 2022. január 6. között olyan információkat gyűjtött, amelyek hasznosak lehetnek bármilyen ellenséges szervezet számára.

Állítólag „három drótokkal ellátott dobozt helyezett el a szállásán egy íróasztalon”, azzal a szándékkal, hogy másokkal elhitesse, hogy azok „felrobbanhatnak vagy felgyulladhatnak, és ezáltal személyi sérülést vagy anyagi kárt okozhatnak”. A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy május 22-én elbocsátották a hadseregtől.

Terrorcselekménnyel gyanúsított személy szökött meg tegnap reggel egy londoni börtönből filmbe illő módon 4

A börtön egyik szóvivője azt mondta: “A Fővárosi Rendőrséggel együtt dolgozunk a fogoly újbóli elfogásán, és már vizsgáljuk, hogy pontosan hogyan szökött meg.” A rendőrség azzal nyugtatta a londoni lakosságot, hogy nincs okunk azt feltételezni, hogy a szökött rab fenyegetést jelentene bárkire is.

Dominic Murphy, a Met Terrorizmus Elleni Parancsnokságának vezetője a következőket nyilatkozta: „Van egy csapat képzett szakemberünk, akik kiterjedt és sürgős nyomozást folytatnak Khalife mielőbbi felkutatása és őrizetbe vétele érdekében. Azonban a helyi lakosság is segíthet nekünk, és ha valaki látja Khalife-ot, vagy bármilyen információja van arról, hogy hol lehet, kérjük, hívja azonnal a 999-et.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után