Az év legmelegebb napja volt Nagy-Britanniában – borostyánszínű hőségriadó lépett érvénybe 1

Tegnap, azaz csütörtökön volt az év eddigi legmelegebb napja – jelentette be a brit meteorológiai intézet, miután megdőlt az idei rekordhőmérséklet a szigetországban.

Az év legmelegebb napja volt Nagy-Britanniában – borostyánszínű hőségriadó lépett érvénybe 3

A hőmérő higanyszála a tegnapi nap folyamán elérte a 32,6°C-ot a Surrey területén levő Wokingtól nyugatra fekvő Wisley nevezetű faluban, felülmúlva a korábbi, június 10-én és 25-én mért eddigi idei rekord 32,2°C-ot.

Steven Ramsdale, a Met Office egyik vezetőmeteorológusa ezt mondta: „Magas légnyomású légtömegek érkeztek az Egyesült Királyság délkeleti részére, ami stabilabb körülményeket és az évszakra jellemző átlag feletti hőmérsékletet eredményez. Bár délen várható a legmagasabb hőmérséklet, Anglia és Wales nagy részén már teljesült a hőhullám kifejezés kritériuma, Skócia és Észak-Írország egyes részein pedig valószínűleg továbbra is szezonálisan magas hőmérséklet várható.”

Az időjárás megszállottjai (és igazából mindenki más is) első kézből tapasztalhatták, hogy az elmúlt pár hónapok kifejezetten zord nyári időjárását a domináns légáramlat Nagy-Britanniához viszonyított helyzete okozta.

Tőlünk délre húzódott, hideg, nedves és bizonytalan időjárást teremtve nekünk – de most a Brit-szigetektől messze északra található, meleget hozva hozzánk is, és ez okozza így ősz elején ezt a megkésett nyári hőhullámot. A helyzet az, hogy a hőség olyan jelentős mértékű, hogy néhány „trópusi éjszakát” is átélhetünk az ország több területén. Technikailag ez azt jelenti, hogy a hőmérséklet egész éjszaka 20°C fölött marad. Leegyszerűsítve meg az, amikor nem tudsz aludni a hőség miatt, pedig be sem vagy takarózva.

Az Egyesült Királyságban még soha nem regisztráltak 21,7 °C-nál magasabb éjszakai hőmérsékletet szeptemberben, és még soha nem regisztráltak egymás után több „trópusi éjszakát” ebben a hónapban. A Met Office szerint mindkét állítás érvényét vesztheti ezen a héten, nagy valószínűséggel az ország déli részén.

Borostyánsárga hőség-egészségügyi riasztást adtak ki kedden Anglia nyolc régiójára (ez minden régióra vonatkozik, kivéve északkeletre) vonatkozóan, ami vasárnap este 9 óráig marad érvényben. A Met Office előrejelzései szerint vasárnap és hétfőn már enyhülni kezd majd az idő.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után