Teljesen betiltanák a mobiltelefonok használatát a diákoknak az iskolákban egész Nagy-Britanniában 1

Angliában az iskolaigazgatók utasítást fognak kapni arra, hogy a kormány új útmutatása értelmében tiltsák meg a diákoknak a mobiltelefonok használatát a teljes tanítási nap folyamán. Az oktatási minisztérium azt szeretné, hogy a gyerekek ne használják a mobiljaikat sem a szünetekben sem az órákon.

Teljesen betiltanák a mobiltelefonok használatát a diákoknak az iskolákban egész Nagy-Britanniában 3

Gillian Keegan oktatási miniszter a terveket a Konzervatív Párt hétfői konferenciáján jelenti be. A kormány arra ösztönzi az igazgatókat, hogy korlátozzák a telefonhasználatot, és sok iskolában valamilyen mértékben már most is korlátozások vannak érvényben.

Egyes kormányzati források azonban azt állítják, hogy bíznak abban, hogy az útmutatás kiterjesztése jelentősen csökkenti a telefonhasználatot az iskolákban szerte az országban. Az új iránymutatást „hamarosan” nyilvánosságra hozzák, de konkrét dátumot még nem közöltek. A mobiltelefonok könnyen elvonják a gyerekek figyelmét, és gyakran használják egymás zaklatására.

Az új irányelvek célja, hogy a tanulók ugyan behozhassák telefonjukat az iskolába, így használhatják azokat az oda- és visszautazáskor, de nem használhatnák őket az iskolában a tanítási nap folyamán. Az iskolai telefonhasználatra vonatkozó nemzeti korlátozások bevezetése egy olyan ötlet, amelyet korábban is szóba hoztak már, többek között Nick Gibb oktatási miniszter 2019-ben.

Gavin Williamson volt oktatási miniszter is kijelentette, hogy támogatja ezt az ötletet még néhány évvel ezelőtt, és akkor azt mondta, “nem szabad mobiltelefont használni az iskolákban a tanítási napokon”.

Ám 2022 februárjában az oktatási minisztérium kijelentette, hogy nincs szükség általános országos szintű szabályozásra, mert Angliában az iskolák többsége már tett ilyen irányú lépéseket. Az iskolaigazgatóknak joguk van korlátozni a telefonhasználatot, és a kormány 2018-ban úgy becsülte, hogy az iskolák 95%-a valamilyen szintű korlátozást már bevezetett.

Ám a szabályok mindenhol eltérőek, egyes tanulók kénytelenek átadni a telefonjukat a nap elején, míg mások a táskájukban azért tarthatják a készüléket, vagy használhatják az órák között a szünetekben. A kormány korábban azt mondta, hogy támogat minden olyan igazgatót, aki korlátozásokat akar bevezetni.

Walesben, Skóciában és Észak-Írországban egyelőre nincs általános érvényű tilalom az iskolai mobiltelefonhasználatot illetően.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után