koronavírus oltás vakcina

Jövő év tavaszára fog az Egyesült Királyságban az élet normalizálódni – nyilatkozta a brit kormány tudományos tanácsadója. Ez azt követően hangzott el, hogy a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek legfrissebb vizsgálati adatai azt jelezték, hogy a koronavírus elleni vakcina 90 százalékos hatékonyságú.

koronavírus oltás vakcina

„Valószínűleg én vagyok az első ember, aki ezt így kijelenti, de ezt elég nagy magabiztossággal merem most már állítani” – mondta Sir John Bell professzor, a kormány sürgősségi tudományos tanácsadó csoportjának tagja. Bell professzor, aki az Oxfordi Egyetem orvostudományi professzora, azt is elárulta, hogy a Pfizer / BioNTech vakcina eredményei arra utalnak, hogy valószínűleg más tesztelés alatt levő oltások is hatékonyak lesznek.

“Nagyon örülök ennek az eredménynek – ez azt mutatja, hogy mégis lehet oltást készíteni a vírus ellen. Kilencven százalék az elképesztően jó hatékonyság” – mondta a BBC Radio 4-nak. Számos másik olyan vakcina is fejlesztés alatt áll, amelyek ugyanazt a technológiai platformot használják, mint a Pfizer, és a jelek arra utalnak, hogy nagy az esélye, hogy ezen vakcinák hatékonysága is hasonló szintű lesz.

A Pfizer és a BioNTech hétfőn jelentette be, hogy a vakcinát tesztelésének 3. fázisában eddig közel 44 ezer tesztalanyon próbálták ki. Az adatokat még nem tették közzé nyilvánosan, és a Pfizer szerint a kezdeti védelmi arány a tanulmány végére még változhat. Az mRNS-alapú vakcina által kiváltott immunválasz élettartama, vagyis hogy meddig nyújt védelmet, még szintén ismeretlen. Az eredmények azonban rendkívül megnyugtatóak abból a szempontból, hogy előállítható olyan oltóanyag ami hatékonyan megelőzi a vírussal való megfertőződést fertőzött személyekkörnyezetében.

Az Egyesült Királyság 40 millió adag Pfizer-vakcinát rendelt, amelyekből 10 millió az év végéig meg is fog érkezni, amennyiben a hatóság jóváhagyja – közölte hétfőn a kormány szóvivője. Ugyanakkor Bell professzor azt is elmondta, hogy “kihívást jelent” az mRNS-alapú vakcina szállítása, mivel -80 ° C-on kell tárolni.

“Nyilvánvalóan az Egyesült Államokban fogják először elkezdeni szétosztani. A BioNTech azonban egy német vállalat, így biztos vagyok benne, hogy Európa számára is azonnal elérhető lesz majd. A gyártási kihívások nem csekélyek, ezért az embereknek meg kell érteniük, hogy egy kicsit még várni kell rá, hogy megkaphassák. ” – mondta.

A Pfizer és a BioNTech azt tervezi, hogy a hónap végéig az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához, az amerikai gyógyszerszabályozóhoz fordul az oltás használatának sürgősségi jóváhagyásához. Világszerte egyébként összesen körülbelül 12 Covid-19 vakcina van jelenleg a tesztelés utolsó szakaszában, de a Pfizer az első, ami bármilyen eredményről hivatalosan is beszámol.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után