Tarthatatlanná kezd válni a helyzet a brit határon: 6 órás sorok a Heathrow reptéren 1

A közismert Heathrow repülőtérre érkező utazók akár hat órán át is kénytelenek sorban állni mire a bevándorlási ellenőrzéseken keresztül jutnak – közölte a repülőtér egyik vezetője.

Tarthatatlanná kezd válni a helyzet a brit határon: 6 órás sorok a Heathrow reptéren 3

Chris Garton, a szituáció megoldásáért felelős vezető elmondta a parlamenti képviselőknek, hogy „a helyzet kezd tarthatatlanná válni”, és a rendőrség kénytelen volt beavatkozni. Bizonyítékokat szolgáltatva a Commons Transport Select Committee-nek, kifejtette, hogy az elmúlt napok során a várakozási idő a reptéren rendszerint „jóval meghaladja a két órát de sokszor eléri a hat órát is”, ami teljességgel elfogadhatatlan.

„A beérkező utasok egy részénél egyre hosszabb a várakozási idő és egyre több a zavar és a lassító tényező az ellenőrzések menetében. Senki nem akar két vagy három órákat sorban állni, és a rendőrség bevonására is egyre többször szükség van.”

„Ez az egész amiatt van, hogy új ellenőrzési rendszer került bevezetésre, ami azt jelenti, hogy mindenkit kivétel nélkül teljesen átvizsgálnak, és ez nyilvánvalóan óriási terhet ró a határon dolgozó személyzet tagjaira. A belügyminisztérium pedig nem biztosít extra alkalmazottakat a probléma megoldására.” – magyarázta Mr. Garton.

Elmondta a bizottságnak továbbá, hogy a rendelkezésre álló erőforrások ami az utasok határon történő átengedéséhez és az ellenőrzésükhöz kellene „mindig is gondot jelentett”, de a koronavírus-járvány ezt „még az eddigieknél is rosszabbá tette”.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy megoldást találjunk erre az erőforrás hiányra, ugyanis ez problémát okoz ezekben a percekben is, viszont május 17 után sokkal, de sokkal nagyobb problémává fog alakulni pillanatok alatt, amikor a külföldi utazás az ütemtervben leírtak szerint újra megengedetté válik mindenki számára.” – tette hozzá.

Garton szerint a „megoldás” az lenne, hogy lehetővé tegyék az utasok számára, hogy az utazás megkezdése előtt letudják az ellenőrzések egy részét. Az utaskereső űrlapon szereplő hibákat észre kell venni és kijavítani már az utazás megkezdése előtt, és az „eKapuknak” képesnek kell lennie arra, hogy automatikusan ellenőrizzék a dokumentumokat.

„Ez lehetővé tenné az érkező utasok számára, hogy „úgy haladjanak keresztül az eKapukon mint máskor, ahelyett, hogy sorba kellene állniuk és a papírjaikat egy meglehetősen túlterhelt határőrnek kellene bemutatniuk” – tette hozzá Garton.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után