Szuper hír: Zuhan az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában, hamarosan újabb enyhítések jöhetnek 1

Az Egyesült Királyságban további 70 924 Covid fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 óra során, de ezzel együtt is úgy tűnik, az ország túl van az Omicron hullám legrosszabb részén. A vasárnap bejelentett új adatok szerint a héten 754 054 ember kapta el a vírust, ami még mindig magas, viszont jelentős csökkenést jelent az előző héthez képest, és ha ez így folytatódik, akkor hamarosan további enyhítések is jöhetnek végre.

Szuper hír: Zuhan az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában, hamarosan újabb enyhítések jöhetnek 3

Ez a 754 ezres heti érték 38%-os csökkenést jelent az előző hét naphoz viszonyítva, amely alatt jóval több mint egymillió új esetet észleltek. A legfrissebb statisztikákban viszont egy Informatikai probléma miatt a skóciai esetek még nem szerepelnek. Ez viszont a csökkenés mértékét csak kis mértékben változtatja.

A járvány áldozatainak száma az elmúlt 24 órában 88 fő volt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt héten összesen 1834-en haltak meg a Covid miatt – ez a legmagasabb szám tavaly tél óta –, de várhatóan ez a szám is hamarosan csökkenni fog az esetszám csökkenésével párhuzamosan. A szombati napon újabb kb. 25 ezer ember kapta meg az első adag oltását, közel 40 ezren a másodikat, és több, mint 92 ezren az emlékeztető oltást.

Az Omicron variáns karácsony előtt „ért partot” az Egyesült Királyságban, és gyorsan elterjedt az országban, rekordszámú fertőzést eredményezve. A szakértők azonban azt jósolták, hogy az ország követheti Dél-Afrikát abban a tekintetben, hogy az esetek száma majdnem olyan gyorsan csökken majd, mint amennyire gyorsan emelkedett, és ez egyelőre beigazolódni látszik. Az ország déli felén, a fővárost is beleértve napról napra javul a helyzet.

A javuló kép azt is jelenti egyben, hogy a jelenlegi korlátozások – beleértve a maszkviselést és az oltási igazolványokat – a hónap végére megszűnhetnek – mondta egy szenior kormánypárti képviselő.

Oliver Dowden a Sky News-nak a következőket nyilatkozta: „Mindig is abban reménykedtem, hogy a lehető legrövidebb ideig maradnak csak a B-terv korlátozásai. Nem kétséges, hogy ez milyen terheket ró a vendéglátásra, a vállalkozásokra, az iskolákra és minden másra is, és azt akarom, hogy ezektől minél hamarabb megszabaduljunk. A jelek biztatóak, de muszáj, hogy megvárjuk az adatokat a végső döntés meghozatala előtt.”

Boris Johnson állítólag napokon belül bejelentést tehet a korlátozások enyhítéséről. Főleg, ha ezzel a közvéleményt is egy kicsit a maga oldalára tudja állítani, tekintve az elmúlt hetek botrányait a lockdown bulik kapcsán. A Munkáspárt azonnal meg is ragadta az alkalmat, és figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy ne hozzon kulcsfontosságú közegészségügyi döntéseket csak azért, hogy „elterelje” a lakosság figyelmét a körülötte kialakult vitákról.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után