5 tipp, amely segíthet abban, hogy felvegyenek és hogy angolt taníthass külföldön 1

A 21. század lehetővé teszi a szabadúszók számára, hogy otthonról dolgozzanak, és bár ennek többféle módja is van, az online angol oktatás az egyik leghatékonyabb. Legyen szó egy csoport tanításáról, egyéni tanulókról vagy blogbejegyzések készítéséről, egyszerűen rengeteg módja van annak, hogy bekapcsolódjunk ebbe a szakmába, és ez csak a kezdet!

5 tipp, amely segíthet abban, hogy felvegyenek és hogy angolt taníthass külföldön 3

Természetesen logikus, hogy ezekben a nehéz időkben az otthonról való munkavégzés okos döntés, de van valami abban, hogy egy másik országban élünk, és első kézből tapasztaljuk meg az ottani szokásokat, ami ellenállhatatlanná teszi a külföldi angol tanítás vonzerejét. A munkák azonban nem pusztán a leendő TEFL-oktatók ölébe hullanak bele, hanem elengedhetetlen, hogy minden angoltanár keményen dolgozzon, és gondoskodjon arról, hogy ők legyenek a legjobbak, amikor egy állás megszerzéséről van szó. Az alábbiakban öt gyors és egyszerű tanácsot adunk, amelyek segítségével a feltörekvő TEFL oktatók előnyhöz juthatnak másokkal szemben.

Fontosak az alapok!

Természetes, hogy az anyanyelvi szintű beszéd egyszerű azok számára, akiknek szerencséjük van ezt gyakorolni többé-kevésbé születésük napjától kezdve. Ennek ellenére nagy a különbség aközött, ha tudunk valamit, és ha el tudjuk magyarázni másoknak, hogyan működik. Például a nyugati társadalomban a polgárok túlnyomó többsége nagyon ügyes az okostelefonok szoftverének kezelésében, de ha ugyanazokat az embereket megkérnéd, hogy magyarázzák el és modellezzék az eszköz gyártásához szükséges lépéseket, valószínűleg az már egy egészen más történet.

Ezért célszerű az angol nyelv alapjaihoz visszatérni, mielőtt másoknak kezdenénk tanítani azt. Egyesek számára ez a kezdetleges szókincs megértésének finomítását jelenti, míg mások számára a nyelvtan területén kell javítani. Ezen túlmenően, bár egyes hallgatók azt részesítik előnyben, hogy az eredeti választékos brit angolt beszéljék, vannak, akik szívesebben tanulják inkább a Cockney verziót, ezért fontos felkészültnek lenni.

Gyakorold az interjúzást

Élete során szinte mindenki átélt már olyat, amikor nagyon izgult, legyen szó arról, hogy jó első benyomást akart kelteni az iskola nyitónapján, vagy arról, hogy remegett a térde, az első randi előtt. Valójában az ember természetéből fakad, hogy fél az ismeretlentől. Szerencsére éppen az a tény, hogy ez egy univerzális emberi tulajdonság, valószínűleg könnyebbé teszi a dolgot. Valószínűleg, ha a barátoknak és a családtagoknak beszámolunk egy közelgő interjúról, akkor segíteni akarnak majd, és felteszik azokat a kérdéseket, amikre nehezen tudnánk válaszolni az interjún, vagy meghallgatják a lehetséges válaszainkat, akár jók, akár teljesen értelmetlenek is azok. Ettől függetlenül az, hogy előre elpróbáljuk, az nagyban megkönnyíti a dolgunkat, amikor majd élesben megy az egész.

Légy realista

Bár az internet tele van olyan listákkal, amelyek határozottan állítják, hogy mit szabad és mit nem, mi az ami a legfontosabb dolgok közé tartozik, hogy olyan célt tűzzünk ki, amely megfelel a pozícióra jelentkező munkatapasztalatának. Azok számára, akiknek nincs vagy kevés tapasztalatuk van a TEFL-munkában, ez azt jelenti, hogy alapszinten kezdenek, és idővel magasabb beosztásba lépnek majd elő.

Sőt, ha már a kezdet kezdetén tanársegéd lesz valaki, az akár a későbbiekben ki is nyithat bizonyos ajtókat, így a leendő tanárnak ideális lehetőséget kínál arra, hogy egy tapasztalt mestert megfigyelhessen munka közben. Emellett a felelősség fokozatos növelése segít olyan szempontból is, hogy nem azonnal a mély vízben találja magát az illető, így könnyebb elsajátítani és megérteni a legjobb tanítási módszereket is.

Frissítsd fel a CV-det

Jellemzően az egyik legelső dolog, amit a toborzók megnéznek, az az önéletrajz. Annak biztosítása, hogy ez naprakész legyen, különösen a világjárvány idején, lehetővé teszi a vállalatok és iskolák számára, hogy tájékozott döntéseket hozzanak a jelölttel kapcsolatban, amelyek a számukra megfelelőek.

A jó önéletrajz természetesen tartalmazza a legutóbbi munkatapasztalat összefoglalását, valamint az adott munkakörrel járó pontos feladatok rövid leírását. Ezen túlmenően az oktatási tapasztalatokra és képesítésekre kell összpontosítani, mind formális akadémiai szempontból, mind pedig az évek során elért, inkább készségközpontú képzésre. Végül, az olyan mellékes részletekre való odafigyelés is számít, mint például, hogy beszélünk-e más nyelvet, sportolunk-e vagy megtanultunk-e hangszereken játszani, ez mind fontos tényező lehet a munkáltató számára.

Magyarázzuk meg a döntést

Miután minden kész, és a TEFL tanár elvégezte az összes előkészületet, akkor a következő kérdés, hogy a jelölt képes-e megindokolni azt a döntését, hogy az adott országba miért akar kimenni. Például, ha Franciaország a kiválasztott úti cél, a jelöltnek képesnek kell lennie arra, hogy magabiztosan tálalni tudja a döntés mögött meghúzódó gondolatmenetet, messze túlmutatva a puszta közhelyeken.

Bár ezt első pillantásra sokan figyelmen kívül hagyják, lehet, hogy csak ez az a hiányzó darab, amely a jelentkező azon vágyát tökéletesen bemutatja, hogy miért is menne külföldre dolgozni. Ezt szem előtt tartva, talán fontos lehet még egy kis további kutatás a választott városról vagy országról, hogy megelőzzük hogy az ilyen típusú kérdések gondot okozzanak. Emellett, még ha a kérdés nem is merül fel magában az interjúban, remekül alkalmas arra, hogy beszédtéma legyen az interjú tökéletes lezárásaként.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után