Szuper hír: július óta nem látott alacsony szinten a fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 1

A koronavírusos megbetegedések száma tavaly július óta az eddigi legalacsonyabb szintre zuhant vissza – derült ki az új adatokból.

Szuper hír: július óta nem látott alacsony szinten a fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 3

A ZOE Covid Symptom Study legfrissebb adatai szerint az Egyesült Királyságban jelenleg átlagosan napi 1924 új Covid-19 eset van. Az esetek számát az elmúlt 5 napban elvégzett tesztek eredményeire alapozták, és összehasonlítva az egy héttel ezelőtti napi  átlagos durván 4150 esettel, 54 százalékos csökkenés következett be az új fertőzöttek számában.

Ha az idei 2021-es év elejéhez viszonyítunk, akkor a visszaesés mértéke még sokkal drasztikusabb, ugyanis akkor a napi új megbetegedések száma a tetőponton 69,000 körül mozgott, ami azt jelenti, hogy ahhoz képest a napi új esetek száma mostanra 98%-kal csökkent.

Tim Spector, a ZOE Covid Symptom Study alkalmazás vezető tudósa és a londoni King’s College genetikai epidemiológia professzora szerint az adatok egész Európa országai közt az egyik legalacsonyabbnak számítanak.

„A nemrég közzétett, legfrissebb adataink szerint a napi új esetek száma kevesebb, mint a felére zuhant vissza, ha az elmúlt durván egy hetes periódust vesszük alapul, és a napi átlag így már 2000 fő alatt van. A kórházi betegfelvételek és a halálesetek száma szintén erősen csökkenő tendenciát mutat, így a helyzet jelenleg Nagy-Britanniában a tavaly júliusi állapothoz hasonlítható. Nem valószínű, hogy az esetek száma továbbra is ilyen ütemben csökken majd, de az oltási programnak és az időjárás javulásának köszönhetően valószínűleg alacsony marad majd.” – mondta Spector professzor.

Egy másik friss statisztikai adat, az R mutató, vagy reprodukciós ráta, hogy egy fertőzött átlagosan hány másik embert fertőz meg, jelenleg 0.7 körüli értéken mozog, ami jó jel, ugyanis ez alátámasztja a fertőzöttek számának csökkenését. Ha az értéke 1 fölött van, akkor a fertőzöttek száma gyorsuló ütemben emelkedik, de mivel egy ideje már sikerül 1 alatt tartani a szigetország területén, ezért az új megbetegedések száma végre stabilan és folyamatosan esik.

A kormány a héten bejelentette, hogy elérhetővé teszi az otthon is elvégezhető teszteket, aminek segítségével több koronavírusos beteget lehet időben észrevenni.

Eközben az Egyesült Királyság több mint hatmillió lakosát már teljes mértékben beoltották Covid ellen. Egészen pontosan 6 091 905 ember kapta már meg a második adag oltást is, míg az első adag oltáson mostanra már több, mint 32 millióan vannak túl a szigetország területén.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után