Szuper hír! A Wizz Air eltöröl egy eddig felszámított pótdíjat – olcsóbban utazhatunk 1

A Wizz Air, az angliai magyarok által is rengeteget használt fapados légitársaság, megszüntette az utasok által jogtalannak tartott rendszerpótdíjat, amely sok esetben eddig 8700 forintot jelentett utasonként és irányonként.

Szuper hír! A Wizz Air eltöröl egy eddig felszámított pótdíjat – olcsóbban utazhatunk 3

Az Utazómajom utazási portál szerint ez a változtatás annak köszönhető, hogy cikkeikben rendszeresen felhívták a figyelmet a problémára, és több alkalommal jelezték a gondokat a légitársaságnak.

A rendszerpótdíjat a Wizz Air 2022 második felében vezette be az online utazási irodák és az automatizált foglalások ellen, azonban az elmúlt két évben nem sikerült tökéletesíteniük a rendszert.

Az Utazómajom cikkei alapján a turizmus.com is beszámolt arról, hogy az utasok sokszor véletlenszerűen találkoztak a díjjal az utolsó foglalási oldalon, előzetes figyelmeztetés nélkül. Ez gyakran jelentős többletköltséget okozott, hiszen két utas esetében az oda-vissza útra már 34.800 forinttal többet kellett fizetni.

A probléma komolyságát mutatja, hogy a rendszerpótdíj visszaigénylése sem mindig ment zökkenőmentesen. A légitársaság szerint ugyan vissza lehetett igényelni a díjat, de sok esetben az utasoknak hónapokat kellett várniuk a visszatérítésre. Az utazási portál több alkalommal jelezte a problémát hivatalos és nem hivatalos módon is, de mindig azt a választ kapták, hogy dolgoznak rajta.

A Wizz Air most végleg kikapcsolta azt a programot, amely automatikusan hozzáadta a rendszerpótdíjat azokhoz a foglalásokhoz, amelyeket robotnak vagy automatizált online utazási irodának érzékelt. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségért, és ígéretet tett, hogy az ügyfélszolgálathoz benyújtott panaszok alapján visszatéríti a díjat az érintett utasoknak.

Ez a változtatás jelentős megkönnyebbülést hoz azoknak az utasoknak, akik eddig az utolsó pillanatban szembesültek a plusz költséggel. Az Utazómajom szerint ez a lépés fontos előrelépés a légitársaság ügyfélbarátabb működése felé, és remélik, hogy a jövőben még több pozitív változást tapasztalhatnak majd a légitársasággal utazók.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után