Péntek délután fényes nappal, az utcán támadtak késsel egy terhes kismamára, akit óriási szerencséjére, öt arra járó ember mentett meg támadójától.

kes tamadas Anglia

Délután három óra tájban, Közép-Angliában történt az eset Birmingham mellett, South Coldfield területén. Egy negyven éves terhes nőre az utcán támadt késsel az elkövető, és többször is megszúrta, az amúgy már nem sokkal a szülés előtt lévő kismamát.

A nő súlyos sérüléseket szenvedett, az egyetlen szerencséje, hogy néhány „hétköznapi hős” pont arra járt, és saját épségüket sem féltve rohamozták meg a támadót, hogy megmentsék a nő életét. A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy rendkívül bátor cselekedet volt ez egy ilyen veszélyes, és kétes kimenetelű helyzetben. Pláne, hogy a támadónál fegyver is volt.

56d9ca08f380a_STABCOVER

A késes fickóra öten mentek rá és sikerült ártalmatlanná tenni, majd az egyébként 41 éves személyt a kiérkező járőrök a helyszínen elfogták és letartóztatták. Nem sokkal később a mentők is megérkeztek, és a kritikus állapotban lévő nőt helikopterrel kórházba szállították.

Az elbeszélések alapján a járókelők intettek le egy arra járó járőr kocsit, hogy a Trinity Streeten nagy a baj, és hogy azonnal jöjjenek segíteni. A nő segítségére a szemtanúk elbeszélése alapján először egy férfi sietett, majd másik négy is becsatlakozott a dulakodásba, hogy megmentsék a kismamát. Az öt személy közül a késes támadó kettőt könnyebben megsebesített a kezén, de szerencsére utána sikerült legyűrni.

_88589478_1d80158b-05ce-4e26-a9a1-70f3365cae8b

Szuper hír, hogy a kismama állapotát stabilizálni tudták, és időközben egy egészséges kisbabát hozott a világra, aki szintén jól van.

A rendőrség megerősítette, hogy a támadás során kést használt az elkövető, és jelenleg a nyomozók keményen dolgoznak, hogy összerakják, mi is történt pontosan, és hogy mi előzte meg az incidenst.

„Bátran, saját testi épségüket veszélyeztetve szálltak szembe a támadóval egy ilyen veszélyes szituációban, amiért dicséret illeti mindnyájukat.” – nyilatkozta Julian Harper nyomozó. Itt találjátok a 10 legrosszabb környéket Angliában, amit érdemes elkerülni.    Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára