Szinte teljesen oldalra fordulva landolt egy repülő a hatalmas viharban London repterén 1

A múlt heti Ciara vihar után, ami igen komoly pusztítást végzett Nagy-Britannia szerte, most újra elérte a szigetországot az ítéletidő. A hétvégén a Dennis névre keresztelt vihar söpört végig az országon, és az elképesztően erős széllökések egy igen ijesztő jelenetet idéztek elő. Az egyik utasszállító gép majdnem teljesen oldalra fordulva kellett, hogy landoljon a kifutópályán.

A jelenet London legnagyobb repülőterén, a Heathrow Airporton történt a szombati nap folyamán. Az Airbus A380-as típusú utasszállító repülő teljesen kifarolva közelítette meg a kifutópályát a hatalmas oldalszélben. Szerencsére a járat sikeresen landolt köszönhetően a pilóta gyakorlottságának, azonban utasként bizonyára elég sok embernek lehetett egy pár nehéz pillanata a járaton leszállás közben.

Az eset elég jól érzékelteti, mekkora is volt a szél a Dennis viharban, illetve azt, hogy miért is kellett a mostani hétvége során annyi járatot törölni. Csak az EasyJet gépe közül több, mint 230 nem tudott elindulni az időjárási körülményeknek köszönhetően.

Zsinórban a második hétvége, hogy ilyen erősségű vihar vonul át a szigetország fölött, mindenfelé pusztítva és fennakadásokat okozva a közutakon és a vasúthálózaton egyaránt, a repülőjáratokról nem is beszélve. A hatalmas esőzések miatt Anglia területén rekord mennyiségű áradás történt az elmúlt 48 óra során. Sok helyen kevesebb, mint 2 nap leforgása alatt 1 egész hónapnyi csapadékmennyiség esett le.

A legkomolyabb esőzések Wales területét érintették. A Met Office hivatalos adatai szerint Crai Reservoir-nál Powys területén 156.2 mm csapadék hullott pénteken és szombaton összesen. Wales területén ezzel szemben a havi átlagos csapadék mennyiség durván 111 mm, ami elég sokat elmond arról, hogy mennyi eső is esett. A képekről nem is beszélve…

Szinte teljesen oldalra fordulva landolt egy repülő a hatalmas viharban London repterén 3

Vasárnapra voltak olyan települések, ahol egész utcák merültek alá. A környék teljes lakosságát evakuálni kellett.

Szinte teljesen oldalra fordulva landolt egy repülő a hatalmas viharban London repterén 4

Az egyik mentőszolgálatos szakember azt nyilatkozta, hogy 31 éve dolgozik a szakmában, de ilyen méretű áradással még nem volt dolga.

Szinte teljesen oldalra fordulva landolt egy repülő a hatalmas viharban London repterén 5

A legfrissebb hírek szerint az esőzés sok helyen Hétfőn és Kedden még tovább folytatódik, úgyhogy továbbra is késésekkel és forgalmi dugókkal kell számolnunk az ország számos pontján.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után