A tökéletes feltételeknek köszönhetően, a különleges jelenség még Oxfordshire-ben is látszott, amely már elég délen van.

Amazing-Aurora-HD-Wide-Wallpaper

Az Oxfordshire-ben élő embereket a Sarki fény káprázatos műsora fogadta vasárnap este. Az Aurora Borealis, amely normális esetben, csak Skócia távoli északi részein látható, a zöld, a lila és a kék árnyalataival festette be az éjszakai égboltot Nagy-Britannia fölött.

Az éteri látványt a Föld mágneses mezőivel kölcsönhatásba lépő szoláris részecskék okozták. Ez a jelenség különösen ritkán fordul elő az ország déli részein.

Aurora_boulmer

„Az alacsony légkörben és az űrben lévő szerencsés feltételeknek köszönhetően, az Auróra láthatóvá vált az ország legnagyobb részén.” — mondta Amanda Townsend, az Országos Meteorológiai Központ tanácsadója.

„Alkalmanként, a napszelek erősebbek, mint általában, így nagyon jó kapcsolatba tudnak lépni a Föld mágneses mezőivel.” — árulta el.

northern.nuances

Ráadásul, mivel a kozmikus időjárás éppen megfelelő volt közel a földfelszínhez, minden kedvezett azoknak, akik kimerészkedtek a hidegbe, hogy megcsodálják a lenyűgöző látványt.

northern-lights-st_3590057b

Az ég tiszta volt Skócia és Anglia legnagyobb része fölött, így rengeteg jó kép került megosztásra a különböző portálokon.

udarqc0xotucnsado65m

Azoknak, akik lemaradtak a csillagfényes műsorról Angliában, sajnos, várniuk kell a következő alkalomig.

„A mágneses vihar legerősebb része már elhaladt, és valószínűleg, már nem lesz olyan erős hétfő, azaz, ma este. Így leginkább, Skócia északi részein lehet majd újra látni az Aurórát.” — mondta Townsend. Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára