Szigorítanak a majomhimlőre vonatkozó szabályokon Nagy-Britanniában, miután 300 főlé emelkedett a fertőzöttek száma 1

Az új szabályok értelmében az orvosoknak jelenteniük kell minden majomhimlőgyanús esetet – jelentették be ma hivatalosan a szigetországban.

Szigorítanak a majomhimlőre vonatkozó szabályokon Nagy-Britanniában, miután 300 főlé emelkedett a fertőzöttek száma 3

Mostantól a majomhimlő „bejelentendő” betegségnek minősül, ami azt jelenti, hogy az egészségügyi szakemberek kötelesek tájékoztatni a helyi önkormányzatot vagy a helyi egészségvédelmi csoportot. A laboratóriumoknak értesíteniük kell az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségét (UKHSA) minden alkalommal, ha a majomhimlő vírust azonosítják egy új laboratóriumi mintában.

Wendi Shepherd, az UKHSA majomhimlővel kapcsolatos eseményekért felelős igazgatója azt mondta: „A gyors diagnózis és jelentés a kulcs a átvitel lecsökkentéséhez és a majomhimlő további terjedésének megfékezéséhez. Ez az új jogszabály támogat minket és egészségügyi partnereinket a betegség gyors azonosításában, kezelésében és ellenőrzésében.”

„Támogatja továbbá az adatok gyors összegyűjtését és elemzését, amely lehetővé teszi a járvány lehetséges kitöréseinek észlelését és a fertőzöttek közti érintkezések gyors nyomon követését, miközben adott esetben védőoltásokat kínálhatunk a továbbterjedés korlátozása érdekében.”

A majomhimlő tüneteivel kapcsolatos információk:

A kiütések általában a fertőzés után egy-öt nappal jelentkeznek – általában az arcon kezdődik, mielőtt tovább terjedne. A kiütéseket néha összetévesztik a bárányhimlővel. Megemelkedett foltok formájában kezdődik, amelyek folyadékkal teli kis hólyagokká alakulnak. Ezek a hólyagok végül kipukkannak és hegeket képeznek, amelyek később leesnek.

A fertőzés utáni 1 és 21 nap között a következő tüneteket tapasztalhatjuk:

  • Hőemelkedés vagy láz
  • Fejfájás
  • Izomfájdalom
  • Hátfájás
  • Nyirokcsomó-duzzanat
  • Hidegrázás
  • Kimerültség

Összességében a tünetek körülbelül két-négy hétig tarthatnak.

Az UKHSA új útmutatása azt is kimondja, hogy annak érdekében, hogy az emberek bátrabban, nagyobb arányban jelentkezzenek, ha a tünetek jelentkeznek, a majomhimlővel kapcsolatos minden szűrésnek, vizsgálatnak és kezelésének ingyenesnek kell lennie, beleértve a tengerentúlról érkezőket is, akik amúgy ezért fizetnének.

A járvány múlt havi kitörése óta több mint 300 esetet azonosítottak az Egyesült Királyságban. Az UKHSA arra figyelmeztetett, hogy „bárki megkaphatja a majomhimlőt, különösen akkor, ha közeli kapcsolatba került, beleértve a szexuális érintkezést is, olyan egyénnel, akinek tünetei vannak”. Az eddigi statisztikák szerint mindeddig a fertőzöttek közt jóval nagyobb arányban fordulnak elő homoszexuális férfiak.

A május 6. és 30. között azonosított addigi 190 megerősített esetből 183 Angliában, 4 Skóciában, 2 Észak-Írországban és 1 Walesben volt. Angliában az esetek 86%-a londoni lakos volt, és csak 2 volt nő. A legtöbb majomhimlős eset 20 és 49 év közötti embereknél fordult elő (87%). A 190-ből 111 esetről ismert, hogy melegek, biszexuálisok vagy más férfiak, akik férfiakkal is létesítenek nemi kapcsolatot.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után