Szakadó eső és szélviharok lesznek a hétvégén Nagy-Britanniában, miután egy hurrikán maradványa ér a térségbe 1

Egy az Atlanti-óceán felől érkező hurrikán, vagyis ami megmaradt belőle, a brit meteorológiai intézet szerint számos helyen komoly esőzést és nagyon erős széllökéseket fog eredményezni a szigetországban a hétvége során.

Szakadó eső és szélviharok lesznek a hétvégén Nagy-Britanniában, miután egy hurrikán maradványa ér a térségbe 3

Az Oscar Hurrikán, ami amikor a legkeményebben tombolt, 160 km/h-s széllökéseket eredményezett a Karibi térségben, a brit partok mentén halad el a szombati nap folyamán. Habár a hurrikánt, az azóta csökkenő ereje miatt már visszaminősítették, és nem lesz annyira veszélyes, azért a Met Office az ország több pontján, főleg az északi területeken sárga készültségi fokozatot léptetett érvénybe.

A Met Office szerint például Skóciában komoly és tartós esőzésekre számíthat a lakosság. Számos területen lehet készülni áradásokra, és a heves esőzés miatt várhatóan a buszok és a vonatok is késni fognak.

Az esős szeles idő először pénteken éri majd el a királyság területét Észak-Írország irányából, és szombat délelőttre már Skócia és Anglia nyugati partjainál is zuhogni fog. A meteorológusok szerint a szombati nap végére a rossz idő Waleset is eléri majd, utána pedig már Anglia keleti felét is eléri majd a szeles időjárás.

Szakadó eső és szélviharok lesznek a hétvégén Nagy-Britanniában, miután egy hurrikán maradványa ér a térségbe 4

A BBC egyik időjósa, Nick Miller azt nyilatkozta, hogy a széllökések akár a 100 km/h sebességet is elérhetik egyes helyeken. A legtöbb csapadékra és szélviharra főleg Skóciában és az ország nyugati partvidékén lehet majd számítani, de az ország déli felén is várható néhol eső és erős szél a szombati nap során.

Az időjárás néhány helyen nem kizárt, hogy a bonfire night-kor szokásos tűzijátékokat is befolyásolhatja. A vasárnapi nap folyamán is eső várható, de ekkor már csak a nyugati partok mentén főleg Angliában és Wales területén.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás