Szabadon engedik, nem kap semmi büntetést a férfi, aki halálra gázolta az exét az utcán késelő támadót 1

Nem indul eljárás ellene, elengedték azt a sofőrt, aki autójával elgázolt egy késes férfit, aki épp az utcán a volt párját szúrta le. Leon McCaskre belehalt sérüléseibe, miután az autós a kocsijával nekihajtott, hogy megakadályozza, hogy ő megölje Yasmin Chkaifit, akit végül sajnos így sem sikerült megmentenie, és a késelés következtében szintén a helyszínen életét vesztette.

Szabadon engedik, nem kap semmi büntetést a férfi, aki halálra gázolta az exét az utcán késelő támadót 3

A 26 éves sofőrt gyilkosság gyanújával tartóztatták le, miután a rendőrség kiérkezett a helyszínre, de most, néhány nappal az incidens után közölték vele, hogy szabadon távozhat. A férfi megköszönte a lakosság támogatását a nyugat-londoni Maida Vale-en, a múlt hét során történt megrázó eseményeket követően.

Az incidens január 24-én, reggel 9 óra előtt történt, amikor McCaskre késsel támadta meg és szúrta meg többször egymás után volt élettársát, egy 43 éves kétgyermekes anyát. Több szemtanú is megpróbálta megállítani sikertelenül, majd a szóban forgó sofőr elgázolta egy kék Renault-val. McCaskie-t a helyszínen halottnak nyilvánították.

A férfi ügyvédje, Mohammed Akunjee a meg nem nevezett sofőr nyilatkozatát közzétette a Twitteren: „Hálás vagyok, hogy [a rendőrség] meghozta ezt az ésszerű döntést. Természetesen továbbra is segítek nekik mindenben, amiben tudok. Még egyszer szeretném kifejezni hálámat a brit közvéleménynek, ami olyan hangosan támogatott engem ebben a stresszes és embert próbáló időszakban. Köszönetemet szeretném kifejezni továbbá ügyvédemnek, Akunjee úrnak is, aki végig támogatott engem és családomat.”

„Remélem, hogy a tetteim üzenetként szolgálnak mindenkinek: ha gonoszt látsz a világban, kötelességed a saját kezeddel megpróbálni megállítani, ha nem megy, akkor szólalj fel ellene, ha ez sem megy akkor utáld teljes szívedből. Éljetek békességben!” Még petíció is indult azért, hogy a sofőr ne kapjon büntetést, és ne induljon ellene eljárás, amit sok ezer ember alá is írt.

Neil Rawlinson nyomozó főfelügyelő a következőket mondta a történtek kapcsán:

„A CCTV bizonyítékainak áttekintése, a nyilvánosság számos tagja és a jelenlévő rendőrök nyilatkozata, valamint a saját magunk és egy másik személy védelmével kapcsolatos jogi álláspont áttekintése után úgy döntöttünk, hogy az autó 26 éves sofőrje ellen nem folytatunk további rendőri intézkedéseket. Nyomozásunk létfontosságú tanújának tekintjük, és szakértők fogják támogatni, hogy segítsenek neki feldolgozni a történteket.”

„Életbevágóan fontos, hogy amikor egy személy életét veszti, alaposan kivizsgáljuk az összes körülményt, és ez jelen esetben megtörtént. Az ilyen döntéseket mindig alaposan meg kell vizsgálni, és bár ez a folyamat időigényes, ez volt a csapatom prioritása. A döntésünkről már tájékoztattuk a férfi jogi tanácsadóit is.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után