Teljes metróvonalak zárhatnak be napokra Londonban: 1.5 milliárd fontos hiány a TfL-nél 1

Sadiq Khan kénytelen lehet napokra leállítani a londoni metró egyes részeit, és lezárni kényszerülhet hidakat és alagutakat is, mivel a londoni közlekedési költségvetésben egy 1,5 milliárd fontosra nőtt fekete lyuk tátong.

Teljes metróvonalak zárhatnak be napokra Londonban: 1.5 milliárd fontos hiány a TfL-nél 3

A legfrissebb TfL-től származó jelentésekből kiderül az is, hogy a dugódíj zóna növelése, vagy az úthasználati díj bevezetése vagy a coincil tax megemelése nem lesz elegendő ahhoz, hogy ezt a hatalmas hiányt kitöltse. A finanszírozási válság azt jelenti, hogy a közúti halálesetek elkerülésére irányuló programot fel kell függeszteni és a gyalogosokat és bicikliseket támogató „healthy street budget” is megszűnhet.

A Piccadilly line és a Jubilee line fejlesztései szintén jó eséllyel el lesznek halasztva, mivel a járvány idején a viteldíjakból származó bevételek drasztikusan lecsökkentek. A lockdownok miatt a londoni tömegközlekedési rendszer hónapokig szinte teljesen kihalt volt és az embereknek csak a töredéke használta, megtizedelve ezzel a bevételeket, és ez egyben vitát is váltott ki Khan és a kormány között a finanszírozási hiány kapcsán.

A londoni polgármester kritikusai azt állítják, hogy a viteldíjak befagyasztására vonatkozó 2016-os ígérete nagyban hozzájárult a TfL mostani helyzetéhez. Khan viszont a kormányt hibáztatja, mondván hogy teljesen „kiéheztetik” a tömegközlekedési hálózatot. A polgármesternek, aki maga is tagja a TfL vezetőségének, már többször is muszáj volt a Westminstertől érkező segélycsomagokra támaszkodnia. Azonban a kormány most egyelőre úgy tűnik, hogy nem hajlandó újabb összeggel támogatni a TfL-t, így alakult ki ez a másfél milliárdos hiány a büdzsében.

A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a fejlesztések, újítások hiányában az elöregedő, elhasználódó szerelvények, és berendezések egyre gyakoribb meghibásodásokhoz fognak vezetni, ami több napos lezárásokat is eredményezhet majd.

Az egyik jelentés szerint főbb utak és alagutak lezárására is sor kerülhet, köztük van hat olyan is, amelyek „rövid időn belül bezárásra kerülhetnek”, mert nincs pénz a fenntartásukra. Közéjük tartozik a Vauxhall-híd, a Rotherhithe-alagút és a Brent Cross felüljáró is.

Az infláció és az energiaárak növekedése több mint 250 millió fonttal növelte a TfL-re nehezedő pénzügyi nyomást.

„Új, fenntartható, hosszú távú finanszírozási megállapodás nélkül fennáll a nagy projektek leállításának, a szolgáltatások leépítésének, a vonatok tönkremenetelének és a főbb úthálózatok lezárásának veszélye is – mindez több százezer embernek nyújtott szolgáltatást érintene és egyben visszavetné London és az ország gazdasági fellendülését.” – nyilatkozta a polgármester egyik szóvivője.

Mr. Khan korábban már figyelmeztetett arra, hogy akár egy teljes metróvonalat és vagy 100 buszjáratot is meg kell szüntetni, ha nem biztosít valaki hosszabb távú finanszírozást. Úgy tudni, hogy a Bakerloo line a legvalószínűbb, hogy áldozatul eshet egy ilyen eseménynek, mivel útvonalának nagy részét más vonalak is lefedik, de ezzel kapcsolatban biztosat még nem lehet tudni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után