Súlyosan megsérült egy repülőgép, amikor megpróbált leszállni az erős szélben a londoni Stansted repülőtéren 1

Egy repülőgép súlyosan megsérült, miután rendkívül szeles időjárási körülmények közepette megpróbált leszállni a Stansted repülőtéren.

Súlyosan megsérült egy repülőgép, amikor megpróbált leszállni az erős szélben a londoni Stansted repülőtéren 3

A Challenger 604-es típusú repülőgép éppen a kifutópályához közeledett és leszálláshoz készült a jelentés szerint, de a rendkívül erős szél megnehezítette a landolást a pilóta számára, olyannnyira, hogy a heves széllökések hajmeresztő pillanatot idéztek elő.

A gép a kifutópálya felett „úszott a levegőben” néhány másodperccel tovább a megszokottnál, ahelyett, hogy földet ért volna. Ezt követően történt a sérülés, az erős szél ugyanis megbillentette a repülőgépet, olyannyira, hogy a bal szárnyának a vége nekiütődött a talajnak.

Az utasok és a repülőgép személyzete óriási szerencséjükre nem sérültek meg, de a repülőgépben komoly károk keletkeztek. Rendkívül szerencsésnek mondhatják magukat a gépen utazók, ugyanis egy ilyen szituációban akár centiken is múlhatott az, hogy a gép szárnya nem tört le teljesen, ami minden valószínűség szerint a repülő azonnali lezuhanását és földbe csapódását eredményezte volna. Jelenleg a kormány teljes vizsgálatot folytat, hogy többet tudjanak meg a partraszállásról.

Az Air Accidents Investigations Branch (AAIB), a kormány egyik ilyen esetekkel foglalkozó osztálya közölte, hogy a szakértők elemezni fogják „a Challenger 604-es, N999PX típusú repülőgépet érintő balesetet, amely során a pilóta egy pillanatra elvesztette az irányítást a gép fölött, és a kifutópályán a londoni Stansted repülőtéren a gép egy része nekiütődött a földnek leszállási kísérlet során”.

Az AAIB a jelentésében a következőket közölte: „Miután megközelítette a 23-as kifutópályát, erős oldalszél mellett, a repülőgép pilótája korrigálni kényszerült, és néhány másodpercig körülbelül 10 láb magasságban siklott a kifutópálya felett. A repülőgép ezután letért a kifutópályáról és balra megdőlt, aminek következtében a bal szárny hegye hozzáért a talajhoz. Ezt követően a repülőgép az orránál lévő kerekére előre bukott, majd a gép eleje felpattant és a pilóta újból a magasba emelte a repülőt.”

A pilóta ezek után úgy döntött, hogy a London Gatwick repülőtérre mennek át és ott teszik le a gépet. Személyi sérülés nem történt, de a repülőgép súlyosan megsérült. A Challenger 604 nyolcórás megállás nélküli repüléseket tud teljesíteni, így alkalmas non-stop transzatlanti utakra, valamint rövid és közepes távolságú utakra is. A balesetről szóló végleges jelentés várhatóan még ebben az évben valamikor később fog elkészülni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után