Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 1

Több embert is kórházba kellet szállítani, miután két vonat egymásnak ütközött Salisbury városánál Anglia déli részén vasárnap este. Legalább 120 embert kellett kimentenie a helyszínre érkező mentőknek, rendőröknek és tűzoltóknak, akik közül sokan sokkos állapotban voltak a történtek hatására.

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 3

A két vonat egészen pontosan a Salisbury és Wiltshire közötti alagútnál csapódott egymásba. Az egyik vonat mozdonyvezetőjét a tűzoltóknak speciális eszközökkel kellet kivágnia a roncsok közül, a jármű fülkéje annyira összeroncsolódott. Az utasok közül többen is azt mesélték, hogy az ütközés következtében szó szerint kirepültek üléseikből, és az óriási robbanásra emlékeztető zajt és lökést követően az egész vonaton elment az áram és kialudtak a lámpák.

A legfrissebb értesülések szerint eddig 17 sérültről lehet tudni, hogy ki mennyire súlyos sérüléseket szenvedett, arról egyelőre nincs bővebb információ.

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 4

A baleset 18 óra 46 perckor történt a Fisherton alagútban, Salisbury keleti oldalán, ahol az Anglia déli partjairól induló vonal találkozik a londoni vonallal. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a 17:08-kor induló GWR Portsmouth-Bristol járat nekiütközött egy nagyobb tárgynak, és ennek következtében kisiklott, és több dolgot is letarolt – közölte a Network Rail. Ezt követően érkezett a másik járat menetrend szerint és a kisiklott első vonatba csapódott.

Morgan Harris, aki a második vonaton utazott éppen vissza Yeovil-be, azt mondta: „Minden teljesen normálisan ment, aztán hirtelen hatalmas robaj hallatszott, és az összes lámpa kialudt. Szikrák és lángok csaptak fel onnan, ahol lejöttünk a sinekről, és rengeteg hamu meg füst jött be kívülről. A vonatunk az oldalára fordult. Én kirepültem a székemből és nekirepültem a középen lévő kisasztalnak.”

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 5

Egy másik utas, Angela Mattingly a következőket mondta: „Minden elsötétült, és piros villanások voltak. Hirtelen minden a levegőbe repült, és azt hiszem néhány ember beütötte a fejét. Egy pár másodpercig azt sem tudtam, mi történik. Sokan elkezdtek pánikolni, de amennyire én láttam, súlyos sérülés nem történt.”

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 6

Szeverényi Máté, aki szintén az egyik vonaton utazott, és a karját ütötte be az ütközés következtében a következőket mondta: „Azt mondták, hogy maradjunk ülve a helyünkön. Az ütközést követően többen sikítoztak és pánikoltak, de az utasok többsége relatíve nyugodt maradt.”

Súlyos vonatbaleset történt Dél-Angliában egy alagútnál: eddig 17 sérült... 7

 

Az egyik anyuka, aki a gyerekeivel volt a közelben, amikor a két vonat összeütközött, azt mondta, hogy olyan hangja volt, mintha bomba robbant volna, vagy villám csapott volna le valahol a közelben.

A baleset helyszínére 50 tűzoltó, és tucatnyi mentős és rendőr érkezett röviddel az ütközés után és szerencsére rövid idő alatt sikerült minden utast kimenekíteni a vonatokból.

Az egyik anyuka, aki a gyerekeivel volt a közelben, amikor a két vonat összeütközött, azt mondta, hogy olyan hangja volt, mintha bomba robbant volna, vagy villám csapott volna le valahol a közelben.

A baleset helyszínére 50 tűzoltó, és tucatnyi mentős és rendőr érkezett röviddel az ütközés után és szerencsére rövid idő alatt sikerült minden utast kimenekíteni a vonatokból.

A BTP által kiadott közleményben ez olvasható: „Ma este 18:46-kor riasztottak minket a salisburyi Fisherton alagúthoz, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy vonat kisiklott, amelynek köszönhetően két személyvonat egymásnak ütközött. Szerencsére az incidensnek nincs halálos áldozata, de többen megsérültek a kiérkező mentők a közeli templomban láttak el. A legtöbb sérült szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, néhány embert, köztük az egyik mozdonyvezetőt viszont kórházba kellett szállítani.”      Forrás

Megosztás