Súlyos incidens Angliában: embereket találtak egy hűtőkamionban 1

A pénteki nap folyamán számos illegális bevándorlót találtak egy teherautó hátuljában a kelet-sussexi Newhaven kompkikötőben.

Súlyos incidens Angliában: embereket találtak egy hűtőkamionban 3

A nemrégiben a jármű belsejében felfedezett személyek teljes és pontos létszámát hivatalosan még nem erősítették meg, de a rendőrség, a határőrség és a mentősök is nagy számban, jelenleg is a helyszínen tartózkodnak. A szemtanúk beszámolói alapján a migránsok egy hűtőkamion hátuljában rejtőztek el, amely a délelőtt folyamán a franciaországi Dieppe felől kelt át a Csatornán.

Kezdetben sokan attól tartottak, hogy az utasok egy része az utazás során életét vesztette, miután többen is hullazsákokat vettek észre a helyszínen. A Belügyminisztérium azonban valamivel később megerősítette, hogy az összes potyautas, akik a jármű belsejében rejtőztek el, életben volt, amikor rájuk találtak.

Súlyos incidens Angliában: embereket találtak egy hűtőkamionban 4

A sussexi rendőrség szerint egy férfit azóta letartóztattak és azzal gyanúsítanak, hogy elősegítette a migránsoknak az Egyesült Királyságba való illegális bejutását, legalább egy másik férfit pedig azért, mert illegálisan lépett be az Egyesült Királyság területére.

Maria Caulfield, a Lewes parlamenti képviselője, akinek választókerületébe tartozik Newhaven is, az incidensről szóló sajtóhírekre reagálva a következőket mondta az X-en: „Nagyon aggódom ezen jelentések hallatán. A newhaveni irodámból szinte mindent látunk szemben a kikötőben, és szerencsére a segélyszolgálatok gyorsan a helyszínre érkeztek és urai a helyzetnek.”

Súlyos incidens Angliában: embereket találtak egy hűtőkamionban 5

A South East Coast Ambulance azt közölte, hogy reggel 9.40-kor riasztották őket, és egy későbbi közleményben azt is hozzátették: „Számos egységet küldtünk a helyszínre, köztük a HART-csapatunkat, valamint más segélyszolgálati egységeket.”

A sussexi rendőrség közleményében ez olvasható: „Jelenleg támogatjuk a határőrséget, amely a vezető ügynökség, és más segélyszolgálatokat. Egy férfit letartóztattak annak gyanújával, hogy elősegítette az Egyesült Királyságba való illegális beutazást, egy másik férfit pedig azért, mert illegálisan lépett be az Egyesült Királyságba. A mentőszolgálat további hat embert vitt kórházba akik további ellátásra szorultak.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után