A brit kormány 5000 fontot fog kifizetni bizonyos személyeknek, ha figyelmeztetik a migránsokat, hogy ne jöjjenek át a csatornán kishajókon 1

A brit kormány végső elkeseredésében arra jutott, hogy a közösségi felületeken keresztül próbálja meg figyelmeztetni az illegális bevándorlókat, hogy ne próbáljanak meg kishajókon a csatornán átkelve bejutni az országba.

A brit kormány 5000 fontot fog kifizetni bizonyos személyeknek, ha figyelmeztetik a migránsokat, hogy ne jöjjenek át a csatornán kishajókon 3

A kormány többek közt a Tiktok-sztárokhoz fordul, hogy segítsenek csökkenteni a Nagy-Britanniába érkező kishajók számát, bizonyos külföldi influencereknek pedig 5000 fontot is hajlandók fizetni fejenként, ha azt híresztelik a követőik körében, hogy ne jöjjenek Nagy-Britanniába.

Albán, iraki, egyiptomi és iráni influenszereket is fel fog keresni a brit Belügyminisztérium, hogy segítsenek egy modern kori „nyilvános információs filmnek” a terjesztésében. Reményeik szerint a Tiktok-videókon keresztül sikeresen célozzák majd meg azokat a nehezebben elérhető csoportokat, akik fogékonyabbak az embercsempészek ajánlataira.

A kormány nem kevesebb, mint 100 000 fontot különített el erre a projektre, ami egyébként egy 1 millió fontos reklámkampány részét képezi majd. A Times szerint az influenszereket azért fizetik, hogy azt mondják a hallgatóságuknak, hogy a szigetországba érkező migránsokat jó eséllyel Ruandába deportálják, és különben sem fognak tudni dolgozni.

A Multicultural Marketing Consultancy magáncéget bérelte fel a Belügyminisztérium, hogy megtalálja az általuk megfelelőnek vélt Tiktok-sztárokat. Egy „Omg Dioh” néven ismert albán rappert azért tartanak az egyik megfelelő jelöltnek, mert „a platformot arra használja, hogy befolyásolja és nevelje a fiatalokat, hogy keményen dolgozzanak és kövessék az álmaikat”. Megkeresték a Roxhi Dibrannéven ismert humoristát is, akinek durván 150 000 követője van.

A belügyminisztérium szóvivője a következőket mondta: „Az embercsempészek gyakran használják a közösségi médiát hazugságok terjesztésére és bűnöző tevékenységeik népszerűsítésére, és épp ezért létfontosságú, hogy ugyanazokat a platformokat mi is használjuk a migránsok tájékoztatására a Csatornán való átkeléssel és az Egyesült Királyságba való illegális érkezéssel kapcsolatosan.”

“Nem kérünk bocsánatot, amiért minden szükséges eszközt igyekszünk használni a kishajók megállításához és emberéletek megmentéséhez.”

A múlt hónapban legalább öten meghaltak a francia partok közelében a Csatornán, miután felborult a hajójuk, amely több tucat migránst szállított Nagy-Britanniába. Összesen öt szír és iraki állampolgárságú ember holttestét találták meg.

A menekültjogi csoportok hangsúlyozzák, hogy sokaknak azok közül, akik rászánják magukat erre a veszélyes és néha végzetes útra, nincs sok választásuk. Az éhínség, a szegénység és a háború elől menekülők számára kevés az úgynevezett „legális” biztonságos útvonal – állítják olyan csoportok, mint a Nemzetközi Mentőbizottság.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után