Horrorbaleset a londoni Heathrow repülőtéren: az egyik alkalmazottat a ruhájánál fogva behúzta a futószalag 1

Kritikus állapotban szállították kórházba a Heathrow repülőtér egyik dolgozóját, aki a poggyászokat kiadó futószalagnál tevékenykedett szerda este, miután a sála beakadt és a szerkezet magával rántotta.

Horrorbaleset a londoni Heathrow repülőtéren: az egyik alkalmazottat a ruhájánál fogva behúzta a futószalag 3

A nőt a nyakánál fogva húzta be az utasok poggyászainak szállítására használt szerkezet, miközben a Dundee-i Loganair 82WR járatának a személyzetének tagjai és kollégái egy darabig észre sem vették, hogy egyik munkatársuk hatalmas bajba került.

Később a nőt a kiérkező mentők még a helyszínen ellátták, majd egy közeli kórházba szállították. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás azt mondta a Sunnak: „Ez a repülőtéren dolgozó alkalmazottak egyik rémálma, ami most valóra vált.”

„Senki nem volt jelen, amikor a baj megtörtént, hogy odarohanjon segíteni. Kész csoda, hogy nem halt meg.” – tette hozzá.

A nőről annyit lehet tudni, hogy a Menzies egyik tapasztalt csapatvezetője, amely repülőtéri földi, rakománnyal és üzemanyaggal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. A Heathrow reptér egészségügyi és biztonsági igazgatója közölte, hogy már vizsgálják az esetet, és segítik a rendőrség munkáját a szerdán 17:30-kor történt balesettel kapcsolatban mindenben, amiben csak lehet.

Horrorbaleset a londoni Heathrow repülőtéren: az egyik alkalmazottat a ruhájánál fogva behúzta a futószalag 4

A londoni mentőszolgálat szóvivője a következőket mondta: „Február 14-én, szerdán délután 17:49-kor hívtak minket, hogy a hounslowi Heathrow repülőtér 2-es termináljánál történt egy elég súlyos incidens.”

„Több egységet is odaküldtünk a helyszínre, köztük egy mentőszemélyzetet, és egy veszélyes helyzetekre reagáló csoportot is. Az első orvosok négy perc alatt a helyszínre értek. A helyszínen elláttunk egy sérültet, és azonnal egy nagy traumatológiai központba vittük.”

James Goldfinch, a HSE főfelügyelője a The Sun-nak ezt nyilatkozta: „Tudomásunk van a szóban forgó incidensről, és jelenleg is segítjük a Fővárosi Rendőrséget az ügy kapcsán indított vizsgálatok lefolytatásában.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után