Súlyos buszbaleset Londonban: 5-en, köztük 3 gyerek kórházban 1

Számos gyerek is utazott azon az emeletes buszon, amely egy kelet-londoni üzletbe csapódott bele kedden reggel. Az épület emeletén ráadásul lakóingatlanok is voltak.

Súlyos buszbaleset Londonban: 5-en, köztük 3 gyerek kórházban 3

Legalább 19 ember megsérült a balesetben, akiket a kiérkező mentők a helyszínen elláttak. Öt embert azonban kórházba szállítottak, köztük három gyereket is, mivel az ő sérüléseik komolyabbak voltak, miután a 212-es busz becsapódott az On Appliances nevű sarki üzletbe. A baleset helyszínére még a légi mentőket is kiküldték.

Katriye Osman hívta fel a 999-et, miután „egy rettentő hangos robbanáshoz hasonló hangot” hallott a baleset bekövetkeztekor 8 óra 20 perc körül Chingfordban, a Highmans Park vasútállomás közelében. Ő szemtanúja volt a balesetet követő pillanatoknak a szépségszalonjából, és azt mondta, körülbelül 50-60 iskolás volt a jármű mellett nem sokkal az ütközést követően. Azt mondta, hogy „nagyon felzaklatta” ez a „szörnyű” eset.

Súlyos buszbaleset Londonban: 5-en, köztük 3 gyerek kórházban 4

Egy kávézó tulajdonosa, Eric Garip (38) pedig azt mesélte, hogy kirohant a The Corner Cafe-ból, miután egy „nagy csattanást” hallott az út másik oldalán, és ezt követően odasietett és megpróbálta kicipelni az embereket a busz vészkijáratán keresztül.

Súlyos buszbaleset Londonban: 5-en, köztük 3 gyerek kórházban 5

„Megpróbáltuk minél gyorsabbal kihozni a gyerekeket, akik eléggé pánikba estek. Nagyon rossz volt. Mindannyian féltek és sírtak” – mesélte. Garip úr azt is elmondta, hogy néhány szülő is sírt, és a sofőr pedig beszorult a járműbe és nem tudta magát kiszabadítani. Azt mondta, úgy véli, hogy a jármű sofőrjét végül a mentők szabadították ki, speciális vágószerszámok segítségével.

London polgármestere sajnálatát fejezte ki a történtek kapcsán, és azt mondta bízik benne, hogy mindenki hamar felépül. A Fővárosi Rendőrség szóvivője pedig elmondta, hogy „Az útlezárás továbbra is érvényben marad a Selwyn Avenue és a Winchester Road kereszteződésénél.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után