Áll a bál, a rendőrség mégis nyomozást indít a Lockdown bulik kapcsán: óriásira nőtt a nyomás Boris Johnsonon, hogy lemondjon 1

A Fővárosi Rendőrség egy drasztikus irányváltás után mégis nyomozást indít és kivizsgálja a Downing Street-i lockdown partikkal kapcsolatos vádakat, ami akár pillanatok alatt Boris Johnson lemondásához is vezethet… A rendőrség eddig elutasította a „partygate botrány” vizsgálatát, mondván, hogy általában nem vizsgálják meg a Covid-19 szabálysértéseket visszamenőleg.

Áll a bál, a rendőrség mégis nyomozást indít a Lockdown bulik kapcsán: óriásira nőtt a nyomás Boris Johnsonon, hogy lemondjon 3

Dame Cressida Dick nemrég hivatalosan is megerősítette álláspontjának megváltozását a történtekkel kapcsolatosan. Az események eme váratlan 180 fokos fordulata valószínűleg még inkább az egekbe fogja növelni a Boris Johnsonra nehezedő már így is óriási nyomást, pláne, hogy már most is folyik a Cabinet Office vizsgálata.

Sue Gray ezen a héten tervezte felfedni a belső vizsgálat eredményeit, de a hír, hogy a Met Police mégis vizsgálatot kezd a lehetséges bűncselekmények kapcsán, teljesen új szintre emeli az egész botrányt. A Met azt követően döntött úgy, hogy megvizsgálja az incidenseket, miután állítólag bemutatták nekik a Sue Gray-jelentés által feltárt tényeket a lockdown bulik kapcsán, amelyek arra utalnak, hogy Gray bizonyítékokat talált arra, hogy komolyabb törvénysértés történhetett.

Dame Cressida Dick így nyilatkozott: „Egyrészt a kabinetiroda vizsgálócsoportja által szolgáltatott információk, másodsorban pedig a saját embereim értékelése alapján megerősíthetem, hogy a Met most számos olyan ügyben indít vizsgálatot, amelyek a Downing Streeten és a Whitehallban történtek az elmúlt két év során a Covid-19-szabályok esetleges megsértése kapcsán.”

Nem tisztázott egyelőre, hogy a Downing Streetet és más kormányzati szerveket érintő vádak közül pontosan melyeket vizsgálnak majd. A rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy a vizsgálatok kapcsán részeredményeket senki ne várjon, és nem tudták megmondani egyelőre azt sem, hogy mikorra várható a jelentés. Amit még tudni lehet, hogy a Met ma délelőtt levélben fordult a kabinetirodához azzal a hivatalos kéréssel, hogy adjon át minden, a vizsgálata során összegyűjtött releváns információt. Egyes feltételezések szerint a kabinethivatal vizsgálatának közzététele így most elhúzódhat a rendőrségi vizsgálat miatt, bár ezt még hivatalosan nem erősítették meg.

Johnson korábban bevallotta, hogy 2020 májusában részt vett egy kerti partin a Downing Streeten, de kitartott amellett, hogy ő azt hitte, hogy az egy munkamegbeszélés lesz. Bocsánatot kért emellett egy másik, a Downing Street 10 alatt megtartott buliért is, ami ráadásul a királynő férjének, Fülöp herceg temetésének előestéjén volt, bár ő maga nem volt azon jelen. Nemrég pedig az is kiderült, hogy a miniszterelnök szülinapján is volt egy 30 fős összejövetel, ami jó eséllyel nem tett eleget az akkori szabályoknak.

Ha Bármilyen bizonyítékra fény derül, ami arra utal, hogy Johnson félrevezette a parlamentet, amikor azt mondta, hogy nem volt tudomása a bulikról, az komoly veszélybe sodorhatja a saját pozícióját is, és pillanatok alatt olyan helyzetben találhatja magát, ahonnan már nincs visszaút. A miniszterelnököt már saját pártján és az ellenzék pártján belül is többen lemondásra szólították fel az egyre kínosabb botránysorozat miatt. Vajon le fog mondani, vagy nem… ez itt a kérdés!    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után