Sok családnak £100-tal is emelkedhet a Council tax áprilistól 1

A Council Tax akár évi 100 fonttal is emelkedhet 2021. áprilistól, miután a helyi önkormányzatok felhatalmazást kaptak arra, hogy előzetes egyeztetés nélkül nélkül megemeljék a fizetendő összeget a lakosság számára.

Sok családnak £100-tal is emelkedhet a Council tax áprilistól 3

A költségvetésért felelős minisztérium (OBR) jelentése szerint a helyi hatóságok a következő hónapban akár 1,8 milliárd fonttal is megemelhetik az adókat, miután a kormány engedélyezte számukra, hogy akár 5 százalékos emelést is bevezessenek. Ez akár 7,5 milliárd fontos növekedést is eredményezhet 2025-26-ig – írja a Telegraph.

Rendszerint népszavazást rendelnek el olyankor, ha a helyi önkormányzatok az adó 2 százalékos vagy annál magasabb emelését javasolják. De novemberben a kiadások felülvizsgálatakor a kormány lehetőséget adott az önkormányzatoknak arra, hogy akár 5% -kal is emeljenek a szociális ellátás növekvő költségeinek fedezésére.

Az OBR becslései szerint az önkormányzatok körülbelül kétharmada emelni is fogja a cuncil tax-ot a megengedett 4.99%-os maximum értékkel. A fővárosban még keményebb emelésre lehet számítani ugyanis a múlt hónapban Robert Jenrick miniszter „vonakodva” de elfogadta Sadiq Khan polgármester kérését, hogy engedje meg, hogy a council tax Londonban közel 10%-kal emelkedhessen.

Steve Reed, az ellenzék egyik képviselője az emelés kapcsán azt nyilatkozta, hogy úgy látszik a kormány úgy döntött, hogy a council tax emeléssel a szorgalmas családokat “fosztja ki”, miután “a saját alkalmatlansága miatt az országot a közelmúlt egyik legnagyobb gazdasági válságába taszította”.

Mr. Khan elmondása szerint a londoni council tax emelés alapvetően 3 fő dologra kellene. Egy része arra kellene, hogy biztosítani tudja a brit fővárosban, hogy a 18 éven aluliak, illetve a 60 év felettiek, a tömegközlekedést ingyen tudják használni. Egy másik része a közbiztonság javítására, a harmadik része pedig a londoni tűzoltóság fejlesztésére kellene. Ez azt jelenti, hogy rengeteg londoni háztartás  akár 100 fontos vagy annál is magasabb emeléssel kell, hogy kalkuláljon.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után