Mostantól nem lehet elhagyni Angliát, ha nincs róla „papírod” 1

Az újonnan bevezetésre kerülő ún. utazási nyilatkozat a békeidőben valaha bevezetett talán egyik legszigorúbb korlátozás. Alig 60 órával azelőtt, hogy bevezetésre kerül, a brit kormány nyilvánosságra hozta az új „Utazási nyilatkozat” részleteit, amit az országot elhagyóknak kell bemutatniuk a következő héttől.

Mostantól nem lehet elhagyni Angliát, ha nincs róla „papírod” 3

Március 8-tól, vagyis hétfőtől bárki, aki a kitöltött nyomtatvány nélkül próbál meg felszállni hajóra repülőre vagy bármilyen eszközre, amivel elhagyná Angliát az, bűncselekményt követ el – még akkor is, ha törvényesen jogosult az utazásra. A légitársaságoknak, a vonat és a kompjáratok üzemeltetőinek hétfőtől ellenőrizniük kell, hogy az utasoknak megalapozott okuk van-e külföldre utazni.

Jelenleg minden utazás / nyaralás – legyen az belföldön vagy a tengerentúlon – törvényellenes az „otthon maradásra” vonatkozó felszólítás okán. A lehető legkorábbi időpont, amikortól Angliából külföldre lehet menni majd nyaralni, az jelenleg május 17.

A nemzetközi utazás csak korlátozott számú kivétel esetén engedélyezett, ideértve a munkát, a sürgős családi ügyeket és az orvosi kezelést.

A kitöltendő nyomtatvány felkéri az utazókat személyes adataik megadására, beleértve a címüket, az útlevelük számát és a célállomást, illetve megkövetelik, hogy jelöljük be egy listában az utazásunk okát. A kitöltött nyomtatvánnyal nem rendelkező magánszemélyeket 200 font pénzbírsággal is sújthatják – figyelmeztetett a Közlekedési Minisztérium.

Az űrlapot le kell tölteni a kormány honlapjáról, az utazás előtt alá kell írni, és vagy mobiltelefonra le kell tölteni, vagy kinyomtatva nálunk kell, hogy legyen.

A kormány javaslata az, hogy célszerű akár valamiféle bizonyítékkal is rendelkeznünk arra vonatkozólag, hogy hová megyünk. Ez az új, utazási nyilatkozat névre hallgató dokumentum talán az egyik legkeményebb szigorítás az utazásokat illetően, amit valaha békeidőben bevezettek Angliában.

“Még mindig túl sok ember jön megy naponta az országból ki és be.” – nyilatkozta még januárban a téma kapcsán a belügyminiszter. Priti Patel a parlamentnek elmondta, hogy az utazási nyilatkozat egy feltétlenül „szükséges lépés a lakosság és a világszínvonalú oltási programunk megvédéséhez”. Az ellenzék is támogatta a kormány ilyen jellegű korlátozásait, és gyakran szorgalmazta az utóbbi időben a szigorúbb ellenőrzéseket.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után