Soha nem érkezett ennyi migráns Angliába egy nap leforgása alatt a csatornán keresztül, mint tegnap 1

Többen keltek át a Csatornán kis csónakok és lélekvesztők segítségével hétfőn, hogy átjussanak Angliába, mint eddig valaha.

Soha nem érkezett ennyi migráns Angliába egy nap leforgása alatt a csatornán keresztül, mint tegnap 3

Egészen pontosan 1295 főt szállítottak át a ködös albionba a hétfői nap folyamán, illegálisan, ami messze a legmagasabb szám eddig egy 24 órás periódus alatt – erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium.

Körülbelül 27 hajó tette meg az utat a csatornán keresztül, ami valószínűleg nyomást fog gyakorolni a tory vezetőjelöltekre, hogy nyilatkozzanak arról, hogyan is terveznek majd megbirkózni az illegális embercsempészettel. Az év eleje óta már több mint 22 600 ember érkezett az Egyesült Királyságba, kis csónakokon, a forgalmas hajózási útvonalak közt elnavigálva.

Az embercsempész bandák kihasználják a nyugodt nyári időjárást, és ilyenkor rendszeresen gyors egymásutánban több hajót is vízre bocsátanak. Az átkelésekre a péntek és vasárnap közötti három napos szünet után került most sor, amikor is nem jegyeztek fel egyetlen partot érő csónakot sem.

Csecsemők és több kisgyerek takaróba bugyolálva is voltak azok között, akiket Doverben partra tettek az embercsempészek.

Liz Truss, aki valószínűleg szeptember elején megnyeri majd a miniszterelnöki posztért folyó versenyt, elkötelezte magát, hogy továbbra is fenntartja majd a Királyi Haditengerészet jelenlétét Anglia déli partjainál.

Áprilisban katonai hajókat küldtek a térségbe a probléma kezelésére, amelyet januárban kellett volna felülvizsgálni. A múlt heti beszédében Mrs. Truss kijelentette, hogy a haditengerészet „feltétlenül” továbbra is szerepet fog játszani, ha megválasztják.

Az újságíróknak ezt mondta: „Abszolút prioritás annak biztosítása, hogy foglalkozzunk a kis hajók és az embercsempészek ügyével. És minden rendelkezésemre álló eszközt fel fogok használni, ha miniszterelnöknek választanak, hogy ez megtörténjen.”

Truss és Rishi Sunak is elkötelezte magát amellett, hogy kitart a kormány sokat vitatott ruandai politikája mellett. A rendszer, amelynek lényege, hogy az embereket 4000 mérföldre repítik el Ruandába, hogy menedékkérelmeiket ott kezeljék. A jogi kihívások miatt az első tervezett repülő júniusban nem tudott felszállni, de a miniszterek eltökélt szándéka, hogy továbbvigyék a tervet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után