Elképesztően sok, már több mint 20 ezer migráns jött át a csatornán keresztül Nagy-Britanniába csak idén 1

Idén eddig több mint 20 ezer illegális bevándorló kelt át a La Manche-csatornán kis méretű hajókon és gumicsónakokon, hogy Nagy-Britanniában kezdjen új életet.

Elképesztően sok, már több mint 20 ezer migráns jött át a csatornán keresztül Nagy-Britanniába csak idén 3

Az új adatok azután derültek ki, hogy tegnap újabb 607 migráns tette meg ezt a rendkívül veszélyes utat a 21 mérföldes Doveri-szoroson keresztül – 2022 eleje óta ez a szám már harmadszor haladta meg a 600-at. Tizennégy kishajót észleltek összesen szombaton a kánikula közepette, amelyek az Egyesült Királyság partjainál kötöttek ki – derül ki a kormány legfrissebb adataiból.

2021-ben összesen 28 526 átkelő volt az év folyamán, és tavaly valamivel több mint 11 300 átkelés történt az év ugyanezen napjáig, ami azt jelenti, hogy idén az átkelők száma majdhogynem megduplázódott.

A hír azután látott napvilágot, hogy a kormány a hét elején újra elindította a menedékkérők Ruandába való deportálását célzó programot. Az első ilyen repülőjárat júniusban nem tudott végül felszállni, egy sor jogi kihívás miatt, megalázó csapást mérve ezzel a kormányra. Az aktivisták a programot „szégyenletesen kegyetlennek” nevezték, mondván, hogy „szembeszáll a méltányosság, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és a jogállamiságba vetett hit alapelveivel”.

Elképesztően sok, már több mint 20 ezer migráns jött át a csatornán keresztül Nagy-Britanniába csak idén 4

Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel belügyminiszter azonban ragaszkodott hozzá, hogy ez a program eltántorítja majd az embereket attól, hogy az életüket kockáztassák a Csatornán való átkeléssel (tudván, hogy végül úgyis egy afrikai országban találják majd magukat).

Eközben a miniszterelnöki poszt egyik esélyes jelöltje, Liz Truss megerősítette, hogy amennyiben megválasztják Johnson utódjának folytatni szeretné ennek a programnak a megvalósítását és azt tervezi, hogy más országokba is kitoloncolja a menedékkérőket.

„A ruandai politika a helyes politika” – mondta a Mail on Sundaynek. „Eltökélt szándékom, hogy végigvigyem a teljes megvalósításig, valamint felvegyünk a listára más országokat is, amelyekkel hasonló partnerségben dolgozhatunk. Ez a helyes döntés.”

Ezen a héten a kormány „elfogadhatatlannak” minősítette az újonnan a csatornán keresztül az országba érkezők számát. A közleményében hozzátette: „Az embereknek mindig az első biztonságos országban kell menedékjogot kérniük.”

A csatornán átkelők száma egyébként évről évre jelentősen megugrott az utóbbi évek folyamán. A hivatalos adatok szerint 2018-ban mindössze 299 átkelést észleltek, 2019-ben 1843-at, 2020-ban 8466-ot, tavaly pedig már 28 526-ot.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után