Saját testvérével való videobeszélgetés közben halt meg egy fiatal NHS dolgozó egy rettentő szerencsétlen baleset következtében Angliában 1

Egy fiatal NHS-dolgozó nővére döbbenten nézte végig, ahogy testvérét halálra zúzta egy lezuhanó hatalmas faág, miközben épp FaceTime-on beszéltek egymással.

Saját testvérével való videobeszélgetés közben halt meg egy fiatal NHS dolgozó egy rettentő szerencsétlen baleset következtében Angliában 3

A 22 éves Shannon Owen március 11-én egy dél-oxfordshire-i erdőben sétált legjobb barátjával, barátja bátyjával és kutyájával, amikor a tragikus incidens megtörtént. Miközben a nővérével, Georgiával beszélgetett telefonon, egy több, mint 6 méter hosszú, vastag faág zuhant a lányra, összetörve és súlyosan roncsolva a mellkasát.

Georgia végig kellett, hogy nézze, ahogy telefonja képernyőjén a kép elmosódott, amikor Shannon telefonja a levegőbe repült, ahogy az ág a magasból rázuhant – nyilatkozta az oxfordshire-i vezető halottkém, Darren Salter az incidens részleteiről beszámolva. Shannon egy „szörnyű és valószínűtlen balesetben” halt meg Whitchurch-on-Thames közelében, egy faluban a Temze folyó partján.

A tragédia akkor történt, amikor Shannon és legjobb barátja, Sinead és testvére, Harrison (19) aznap délután elmentek sétálni a Temze partján. Letérve a kitaposott ösvényről egy dombról lefelé haladva, a csoport egy fához erősített kötélhintán szórakozott, amelyet főként Sinead használt körülbelül 20 percen keresztül.

Shanon a szemközti fatönkön ülve nézte barátját, amikor Georgia felhívta egy privát és bizalmas levéllel kapcsolatban, amelyet nemrég dobtak be és neki volt címezve. „Délután 15:41-kor FaceTime-on hívtam őt, és miközben telefonon beszéltem vele, rázuhant a faág” – mondta Georgia a vizsgálóbizottságnak felolvasott közleményében.

„Minden olyan gyorsan történt. Csak azt láttam, ahogy a telefonja gurul lefelé a dombról, hirtelen annyira összezavarodtam.” – mesélte.

Georgia csak Sinead sikoltozását hallotta, majd Harrison kapta fel a földre hullajtott telefont, és könyörgött neki, hogy azonnal hívjon mentőt. Georgia igyekezett pontosan meghatározni, hogy hol van a csapat az erdőben, hogy minél pontosabban meg tudja mondani a segélyszolgálatoknak, merre menjenek.

A baleset akkor történt, mikor egy hatalmas, korhadó faág a kötélhintával szemben lévő fáról váratlanul leszakadt és a fiatal NHS dolgozóra esett, majd ezt követően tovább gurult lefelé a dombról a folyó irányába. A mentőszolgálat körülbelül 40 perccel később érkezett meg a baleset helyszínére, de Shannon addigra a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Egy nyomozó pedig azt is elmesélte , hogy a rendőröknek, a mentőknek és a tűzoltóknak nehezen sikerült csak megközelíteni a baleset helyszínét, mivel az egy töltés mentén történt.

“Amikor odaértünk, nagyon zuhogott az eső és nagy sár volt, és nem lehetett anélkül megközelíteni a helyszínt, hogy ne essünk el, így a tűzoltóságnak és a mentőszolgálatnak köteleket kellett kifeszíteni a fák közé, hogy a mentők leereszkedhessenek a dombról” – mondta.

Shannon édesanyja, Lisa Owen arra szólította fel a földtulajdonost, hogy „akadályozza meg, hogy bárki más átélje ezt a szívfájdalmat és szenvedést, és azt is hozzátette, hogy kerítésnek kellene lennie az erdő körül”.

A földterület tulajdonosa azt mondta: „Nem célszerű és nem ésszerű kerítést húzni az erdő köré. Ez drága, és teljesen felesleges. Vettem 24 db táblát, ami arra figyelmeztet, hogy senki ne menjen oda, amiket egymástól 100m távolságra el is helyeztem.”

„Shannon elvesztése ilyen körülmények között szomorú és szinte hihetetlen” – mondta a halottkém.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után