Saját parancsnokukon tankkal hajtottak át orosz katonák, az ukrán elnök pedig Orbán Viktorhoz szólt (friss fejlemények a háború kapcsán) 1

A hírek szerint orosz katonák egy harckocsival hajtottak át egyik magas rangú tisztjükön, miután egységük súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán erők elleni harcban. Jurij Medvegyev ezredes állítólag súlyos lábsérüléseket szenvedett az eset következtében, amely azután történt, hogy az 1500 fős dandár katonáinak csaknem fele meghalt, vagy megsebesült a háború elmúlt heteiben lezajlott összecsapások során.

Saját parancsnokukon tankkal hajtottak át orosz katonák, az ukrán elnök pedig Orbán Viktorhoz szólt (friss fejlemények a háború kapcsán) 3

A heves harcok egy része a Kijev melletti Makarivban zajlott, amelyet az orosz erők az ukrán főváros bekerítése céljából próbáltak meg elfoglalni. Makarivot az értesülések szerint időközben visszafoglalták az ukrán csapatok az oroszoktól. Eközben az ukránok azt állítják (amit az oroszok persze hevesen tagadnak), hogy a háború első hónapjában orosz oldalon már legalább 7-15 ezer katona veszítette életét.

Medvegyev ezredest állítólag helikopterrel szállították Fehéroroszországba sürgősségi ellátásra, és orosz katonai kitüntetésben részesítették az élete kioltására tett kísérletet követően. Az őt a saját katonái által ért támadást dokumentáló bizonyíték egyelőre nem került elő, viszont egy Ramzan Kadirov, csecsen vezető által kirakott videó igen, amin az látszik, ahogy az ezredest evakuálják.

Egy csecsen harcos látható a felvételen, aki azt mondja: „Kitartás… hogy vagy? Jól vagy? Beszélj hozzánk…” Medvegyev erre így válaszol: „Jól vagyok. Honnan jöttél?” Majd azt mondják neki, hogy tartsa magán a mellényét, majd elviszik egy hordágyon, és látható hogy plédek takarják a lábát.

Saját parancsnokukon tankkal hajtottak át orosz katonák, az ukrán elnök pedig Orbán Viktorhoz szólt (friss fejlemények a háború kapcsán) 4

Az esetről először Roman Cimbaliuk ukrán újságíró számolt be. Facebook-bejegyzésében azt mondta, hogy „egy katona, kiválasztotta a megfelelő pillanatot a csata során, és egy tankkal elgázolta dandárparancsnokát, Jurij Medvegyev ezredest, akinek mindkét lába megsérült”. Olyan hírek is felröppentek, hogy a dandárparancsnok valamivel később belehalt a sérüléseibe, ezt azonban egyelőre nem erősítették meg.

Volodimir Zelenszkij szerint az ukrán haderő „erős csapásokat mért az ellenségre”, és „jelentős veszteségeket” okozott az orosz csapatoknak. Az ukrán elnök a közösségi médiában megosztott videóbeszédében „hősiesnek” titulálta országa fegyveres erőinek erőfeszítéseit. Azt állította emellett, hogy 16 000 orosz katona halt már meg a harcok során, míg Oroszország szerint csak 1351 orosz katona vesztette életét.

Eközben Oroszország utalásokat tett arra, hogy leállítja az inváziót, és a továbbiakban inkább csak a Moszkva által támogatott szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai területekre összpontosít. Egy hónappal azután, hogy Vlagyimir Putyin megindította az inváziót, az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a hadműveletek „első szakaszának” sikeres lezárása azt jelenti, hogy mostantól Donbász térségére összpontosítanak.

A brit Védelmi Minisztérium (HM) pedig közölte, hogy: „Az Egyesült Királyság további 65 személyt és szervezetet szankcionált, akik támogatják Oroszország ukrajnai illegális invázióját. A szankcionált személyek és szervezetek között van a Kronshtadt, az az orosz vállalat, ami az Orion drónok és más pilóta nélküli légi járművek (UAV) fő gyártója.”

Saját parancsnokukon tankkal hajtottak át orosz katonák, az ukrán elnök pedig Orbán Viktorhoz szólt (friss fejlemények a háború kapcsán) 5

Volodimir Zelenszkij megköszönte az Eureapon Unió tagjainak, hogy együtt dolgoznak Ukrajna támogatásáért, amikor tegnap Kijevből videohíváson keresztül köszöntötte őket. De azt is elmondta, hogy az EU vezetői túl lassan reagáltak a Vlagyimir Putyin orosz elnök által jelentett fenyegetésre. Az Ukrán elnöknek külön Orbán Viktorhoz is volt néhány szava: „Figyelj, Viktor, tudod mi történik Mariupolban? Szeretnék egyszer s mindenkorra nyílt és őszinte lenni veled – el kell döntened, kinek az oldalán állsz…”

Magyarország nem hajlandó fegyverrel ellátni szomszédját, és megtagadta a fegyverszállítmányok Ukrajnába való átjuttatását a magyar határon keresztül. Orbán Viktor az üzenetre azt reagálta, hogy Magyarország földgázszükségletének 85 százaléka, olajszükségletének több mint 60 százaléka Oroszországból származik, és az orosz energiaexport blokkolása arra kényszerítené a magyarokat, hogy „ők fizessék meg a háború árát”.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után