Hatalmas tömeg gyűlt össze London belvárosában szolidaritást tanúsítva Ukrajnával 1

Tízezrek gyűltek össze és vonultak fel London központjában Ukrajna támogatására. A kék és sárga színekbe öltözött tüntetők hatalmas tengere a Hyde Parktól indult, majd a menet az utcákon kígyózva indult meg a Trafalgar Square felé.

Hatalmas tömeg gyűlt össze London belvárosában szolidaritást tanúsítva Ukrajnával 3

A demonstráció előtt Sadiq Khan London polgármestere azt mondta, hogy ő is elítéli Oroszország „barbár agresszióját”. A polgármester úr azt mondta: „A londoniak az elmúlt hetekben megmutatták, hogy segítő kezet nyújtanak az ukrán menekülteknek, akár azzal, hogy pénzt adományozunk azoknak a jótékonysági szervezeteknek, amelyek ragyogó munkát végeznek Ukrajnában, vagy beengedik otthonaikba az Ukrajnából menekülőket.

„Fontos, hogy a következő napokban, hetekben sokkal, de sokkal könnyebbé tegyük az Ukrajnából menekülők idejövetelét. Ha összehasonlítjuk a saját kormányunk és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország vagy Lengyelország tetteit, az elég kínos számunkra. Sokkal, sokkal többet kellene tennünk…”

Hatalmas tömeg gyűlt össze London belvárosában szolidaritást tanúsítva Ukrajnával 4

A Sky News kérdésére, hogy ők maguk befogadnak-e egy ukrán családot, Mr. Khan azt válaszolta: „Mi személy szerint nem fogunk több okból, egyrészt biztonsági okok miatt másrészt pedig helyhiány miatt.”

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere, a korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok egy katonai bunkerből beszélt a tömegnek a Nelson admirális oszlopa melletti nagy képernyőn: „Most ugyanazokat az elveket védjük. Kérem, tartsatok össze hazánkkal, tartsatok össze Ukrajnával.”

Hatalmas tömeg gyűlt össze London belvárosában szolidaritást tanúsítva Ukrajnával 5

A hömpölygő tömegben sokaknál hatalmas transzparensek voltak felfedezhetők olyan feliratokkal, mint „állítsuk meg Putyint” vagy „szolidaritás Ukrajnával”, és sokan énekeltek miközben a rendőrök kíséretében vonultak a London belvárosán keresztül.

“Hazám támadás alatt áll, remélem, az Egyesült Királyság segíthet. Putyin egy szörnyeteg, akit meg kell állítani, emberek halnak meg és otthonok semmisülnek meg. Országunknak most rengeteg támogatásra van szüksége.” – nyilatkozta az egyik tüntető Zenadin Tkalenko (43) a délkelet-londoni Croydonból, aki eredetileg Kijevből származik.

Hatalmas tömeg gyűlt össze London belvárosában szolidaritást tanúsítva Ukrajnával 6

London polgármestere eközben egy több mint 1,1 millió fontos támogatást jelentett be a migránsok, menekültek és a fővárosban menedéket kérők támogatására.

David Lammy, a Munkáspárt árnyék külügyminisztere, aki szintén jelen volt, azt mondta: “Azért jöttünk ide, hogy üzenjük Ukrajna nagyszerű népének, hogy veletek vagyunk ebben a harcban.” Lammy emellett a brit gazdaságot „megszennyező” orosz pénzek beáramlásának megfékezését is szorgalmazta.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után