Saját eltűnt fia holttestét találta meg egy árokban egy nő az okostelefonja nyomkövető alkalmazásával Angliában 1

Egy az eltűnt fiát kereső anya holtan találta saját gyermekét egy árokban, miután az iPhone okostelefonja nyomkövető alkalmazásának segítségével beazonosította a pontos tartózkodási helyét.

Saját eltűnt fia holttestét találta meg egy árokban egy nő az okostelefonja nyomkövető alkalmazásával Angliában 3

A 22 éves Josh Ashworth-t elütötte egy BMW, amelyet Cole Tresidder, egy a vezetéstől eltiltott sofőr vezetett, amikor egy barátokkal eltöltött este után hazafelé tartott épp egy vidéki útszakaszon a lincolnshire-i Grantham közelében. A szintén 22 éves Tresidder a tavaly április 22-én 21:30-kor történt baleset után elmenekült a helyszínről, megrongálódott autóját pedig a közelben hagyta, és nem értesítette a rendőrséget sem – közölte a Lincoln Crown Court.

Steven Gosnell ügyész elmondta a bíróságon, hogy Josh szórakozni volt, és aznap este korábban felvette a kapcsolatot telefonon a családjával. Amikor másnap reggelre sem ért haza, családja és barátai keresni kezdték. Az iPhone nyomkövető alkalmazása azt mutatta, hogy telefonja egy helyben áll az A52-es út mentén, Somerby Hill közelében. Az anyja, Rachel Ashworth volt az, aki rátalált a fiúra, aki arccal lefelé feküdt egy árokban.

Egy másik autóban ülő szemtanú azt mesélte, hogy nem sokkal az ütközés előtt látták Tresiddert, és úgy gondolják, hogy átlépte a sebességhatárt. Godfrey Barlow, a lincolnshire-i rendőrség egyik szakértője arra a következtetésre jutott, hogy Tresidder a megengedett 60 mérföld/órás sebességet meghaladó sebességgel hajtott Grantham felé, amikor elütötte Josht, aki ugyanabban az irányban sétált.

Saját eltűnt fia holttestét találta meg egy árokban egy nő az okostelefonja nyomkövető alkalmazásával Angliában 4

Tresidder akkor el volt tiltva a vezetéstől, mivel 2021. december 8-án Granthamben parkoló autóknak ütközött, mert nem kellő gondossággal és odafigyeléssel vezetett. Ráadásul a rendőrség kokaint is talált nála 1560 font értékben, és több mint 1000 font készpénzt.

A Josh halálát okozó baleset utáni napon Tresidder egy közúti halálesetről szóló jelentésről olvasott a közösségi médiában, és dél körül feladta magát a rendőrségen. Azt mondta, hogy korábban nem jelentette a balesetet, mert el volt tiltva, és nem volt biztosítva. Azt is elmondta, hogy nem vette észre, hogy elütött egy gyalogost, és azt mondta, azt feltételezte, hogy valami szarvas lehetett. Tresidder a baleset éjszakáján 21 óra 37 perckor felhívott egy járműmentő céget, és megkérte őket, hogy vegyék fel a BMW-t.

Josh anyja, Mrs. Ashworth a bíróság előtt beszélt arról, milyen szörnyű volt, amikor fiát holtan találta. Tresidderhez is odafordult egy ponton, és így szólt:

„Miért hagyna valaki egy gyönyörű emberi lényt az út szélén? Megkímélhettél volna attól, hogy én találjam meg a fiamat ezekkel a szörnyű sérülésekkel.”

Josh a balesetben azonnal meghalt, miután súlyos koponyatörést szenvedett.

Mrs. Ashworth elmondta, hogy ez napokig kísértette, és nem tudta, hogy fia belehalt-e az ütközésbe vagy sem. Fiát „szépnek, összetettnek és szeretetteljesnek” írta le, és azt mondta, hogy az élete teljesen összeomlott azon a napon, amikor rátalált a fia holttestére.

Catarina Sjolin Knight bírónő szerint ésszerű hogy nem számított gyalogosra azon az útszakaszon. De hozzátette, Tresiddernek jelentenie kellett volna az ütközést, és nem pedig hagyni, hogy a családja és barátai találjanak rá. Tresidder alig több mint hét év (86 hónapra) börtönbüntetést kapott, és csaknem hat és fél évre (77 hónap) eltiltották a vezetéstől.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után