"Rövidesen 6-700 fontig emelkedhetnek a havi energiaszámlák Angliában és még az évi 45 000 fontos fizetésből élők is támogatásra szorulhatnak" 1

Liz Truss elutasította, hogy mindenkinek segítsen a rohamosan emelkedő téli energiaszámlákkal kapcsolatban, és ehelyett további adócsökkentéseken gondolkodik, ha ő lesz az új miniszterelnök, állítják a szövetségesei.

"Rövidesen 6-700 fontig emelkedhetnek a havi energiaszámlák Angliában és még az évi 45 000 fontos fizetésből élők is támogatásra szorulhatnak" 3

A tory párt vezetői posztjáért vívott harc esélyesére erős nyomás nehezedik, hogy vessen véget a hallgatásának arról, hogy milyen támogatást fog nyújtani a megélhetési költségek válsága közepette, amire ő elárulta, hogy több megoldás is szóba jöhet. Ezek közt szerepel az 5 százalékos áfacsökkentés és a jövedelemadó-küszöbök 2026-ig történő befagyasztásáról szóló döntés megfordítása, ami jelen állás szerint több millió embert kényszerít majd magasabb adósávba (ha befagyasztva hagyják).

A Truss tábor nem vitatta a BBC jelentését, amely szerint „kizárta” annak lehetőségét, hogy mindenkinek segítsen, függetlenül a vagyoni helyzettől, amely ötletet a riválisa, Rishi Sunak részesíti inkább előnyben. Annak ellenére, hogy a külügyminiszter alig kilenc napon belül miniszterelnök lehet, azt mondta, még semmi sem dőlt el.

Truss dönthet úgy, hogy egyszerűen több támogatást nyújt a legszegényebbeknek, magasabb juttatások révén, vagy kizárhatja a leggazdagabbakat az átfogó segítségnyújtásból, amint arra egy kulcsfontosságú szövetségese korábban utalt.

A pénzügyminiszter, Nadhim Zahawi, aki Truss támogatója, viszont arra figyelmeztetett, hogy még az évi 45 ezer fontot – az átlagbérnél 50 százalékkal többet – keresőknek is jelentős segítségre lesz szükségük rövidesen, ha az árak ilyen ütemben emelkednek tovább.

Jake Berry, a Northern Research Group of Tory MPs elnöke, aki szintén támogatja Trusst, azt mondta, hogy a következő miniszterelnöknek „gyorsan megoldást kell találnia”.

„Valószínűleg ez politikai pályafutásom legnagyobb válsága. És semmiféle opciót nem zárhatunk ki abban a tekintetben, hogy a kormány miként támogatja a családokat és a vállalkozásokat ebben az országban” – mondta a Times Radionak.

Truss csak annyit mondott, hogy Visszacsinálná az idei NI emelést – mert ez a politika túlnyomórészt a gazdagoknak kedvez– és elengedi az energiaszámlákra kivetett zöld illetékeket. Ez körülbelül 150 GBP csökkenést jelentene az éves számlákból, ami csak egy töredéke a várható áremelkedésnek, ami októbertől átlagosan 3549 GBP-ra, januártól pedig 5300 GBP környékére tolja a családok átlagos éves energiaszámláit.

Sunak csapata „hihetetlenül regresszívnek” minősítette az összes áfa csökkentését, és arra figyelmeztetett, hogy az évente több mint 30 milliárd fontba kerülne, ráadásul mindez Truss eddigi 30 milliárd fontnyi fedezetlen adócsökkentésén túl. Kampánycsapatának egyik forrása a BBC-nek azt mondta: „Ez azt is jelenti, hogy ezen a télen a szorgalmas családok és a közepes jövedelmű nyugdíjasok járnának a legrosszabbul, akik konzervatív és billegő szavazók. Truss terve hatalmas ajándék a Munkáspártnak.”

Az Auxilione energetikai tanácsadó cég szakértői azonban mindeközben arra figyelmeztettek, hogy az energia árplafon jövő év áprilisára akár a mostani rekordmagasságról is megduplázódhat, és elérheti a 7263 fontot.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után