Romlik a helyzet Magyarországon, rekordot döntött az egy nap alatt a járványban elhunytak száma 1

A koronavírus okozta halálozások száma pénteken sajnos új rekordértéket ért el, ami arra késztette a kormányt, hogy szigorítsa az előírások betartásának felügyeletét a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében.

Romlik a helyzet Magyarországon, rekordot döntött az egy nap alatt a járványban elhunytak száma 3

A magyar egészségügyi hatóságok arról számoltak be, hogy 65 koronavírusos beteg halt meg az elmúlt 24 órában, míg a megerősített új fertőzöttek száma 3286-ra ugrott a csütörtöki 2194-ről. A kormány a fertőzések meredek emelkedése ellenére sem jelentett be új korlátozó intézkedéseket, de Orbán Viktor miniszterelnök pénteken hangsúlyozta, hogy a hatóságok bírságokat fognak kiosztani mindenkinek, aki nem visel maszkot azokon a helyeken, ahol szükséges.

“Nem a szabályok megsokszorozásában hiszek, hanem a meglévők betartatásában” – mondta Orbán egy rádióinterjúban.

Magyarország tiszti főorvosa csütörtökön bejelentette, hogy a maszkok viselése az éttermekben és bárokban is kötelező lesz, kivéve természetesen evés közben… A rendőrség felhatalmazást kap emellett az olyan létesítmények bezárására, amelyek nem tartatják be az előírásokat.

Már most is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken valamint a sportrendezvényeken.

„Kishazánkban” ezzel a járvány kezdete óta összesen már 71,413 megerősített fertőzést regisztráltak, és emelett 1699 halálesetet. A betegségből kigyógyult személyek számapedig 17,953 fő. Az aktív fertőzöttek száma 51,761 fő. Az aktív fertőzöttek 27%-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. Kórházban jelenleg 3753 koronavírusos beteget ápolnak, és ebből 267-en vannak lélegeztetőgépen.    Forrás